A co to za numer telefonu podany na oficjalnej stronie agrafy: agrafa.org.pl w rubryce "kontakt"? Z ciekawości zadzwoniłam i co...? Usłyszałam damski głos, czyżby to sekretarka? Na nią też ma dotacje? Nigdzie nie ma mowy o sekretarce, a może to nie sekretarka? Może to kochana sekretarka... Jest jeszcze jedna możliwość, podane dwa numery telefonów to telefony do lewej, a drugi do prawej głębokiej kieszeni spodni? Po co dolecińskiemu dwa telefony??? Myślę na wszystkie strony i sensownei odpowiedzi nie mogę znależć ;-)
Zauważyłam też, że w tym roku nie było konkursu pt."Jak za dawnych lat" O jeden szfindel mniej! Bo jak co roku wygrywał go bezkonkurencyjnie brat Dolecińskiego! (zbieg okoliczności?) Bezkonkurencyjnie bo mało kto wiedział o tm konkursie. Na plakacie było to ujęte drobniutkim druczkiem, tak więc nagroda zwykle cenna zostawała w rodzinie. Brawo Doleciński, ty to się potrafisz ustawić w życiu! Ludzie widzą i bacznie cie obserwują!
Doleciński lata chyba na dopalaczach albo na dobrym koksie, bo człowiek z I grupą inwalidztwa nie skacze niczym szczygiełek po scenie. Ciekawe na jakiej podstawie ją dostał??? Doleciński, wskaż dealera! Please!!! :-)
czy widzicie na tym zdieciu kogos mlodego na widowni??? Piotrków umiera,kiedys na Deptaku i na wystepach bylo mnóstwo mlodych ludzi,teraz wszyscy uciekaja z tego pieprzonego miasta,to miejsce starszych ludzi ....Masakra
Doleciński myśli ,że jest nie do ruszenia...a to się gad któregoś dnia zdziwi.
Nagroda 12.000 złotych dla kapeli za zajęcie I miejsca?! Czy to aby nie przesada?
A ile kosztowały noclegi 30 kapel w Pałacu Biskupim w Wolborzu? Kto zapłacił za te noclegi?
Pamiętacie lutowy felieton, obśmiewający pora, którego magistraccy obmyślili sobie jako maskotkę na 800-lecie miasta? Urzędnicy wtedy uszy położyli po sobie, za to w obronę wziął ich Marek Doleciński w fejsbukowych komentarzach, a także - przysyłając mi list z wulgaryzmami i groźbami, na który machnąłem ręką.
Przed tygodniem zaś podzieliłem się z Czytelnikami tym, jak ja - dość ambitnie - widzę Dzień Przyjaźni Polsko-Węgierskiej, nie kryjąc przy tym obaw, że może skończyć się na występie przed prezydentami Dudą i Ádererm... Romów z Jamaro Drom i Fakirów. Dzień po felietonie, w sobotę późnym wieczorem, zadzwonił telefon i ze słuchawki wylał mi się do ucha spieniony potok wyrazów pod moim adresem - niestety - nienadających się do publikacji. Gorzej, że prezes Stowarzyszenia Folkloru Miejskiego Agrafa i lider kapeli odgrażał się, że wie, gdzie mnie szukać, że mnie znajdzie, i że się rychło spotkamy. Nie odpuścił sobie też w niedzielę, umieszczając na fejsbuku oraz ponownie - w prywatnej wiadomości do mnie - takie teksty, które odczytuję jako groźby, wpędzające mnie w uczucie zagrożenia i mam obawy, iż mogą one być spełnione, więc dlatego - poprzez tę publiczną publikację, zawiadamiam o nich Policję.
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/bez-sciemniania-pana-fakira-oblicze-drugie,3742540,art,t,id,tm.html
Skoro budżet tego schlebiającego niezbyt wyszukanym gustom "festiwalu" opiewa w tym roku na kwotę 151.600 zł, w tym 50 tys. zł od Urzędu Miasta Piotrkowa, 40 tys. zł od Zarządu Województwa Łódzkiego plus dotacja z Ministerstwa Kultury w ukrywanej przed dostępem publicznym wysokości, to ja uważam, że za tak potężną w sumie kwotę, pochodzącą przecież z naszych podatków, to kapela FAKIRY powinna - tak jak kiedyś robiły to kapele podwórkowe - chodzić po piotrkowskich podwórkach i grać mieszkańcom miasta, którzy utrzymanie muzykantów płacą. Przynajmniej w słoneczne i pogodne dni. My płacimy, a oni mają grać. Bo jak na razie, to my płacimy, a oni się bawią. Uważam, że zarządzający naszymi pieniędzmi prezydent K. Chojniak powinien zrobić z tym porządek!
Oh, nie tylko z Sokalskim zadzierał. Teraz gdzieś na rejsie był post posła Ostrowskiego, że pan D. jemu też podskakiwał z jakimiś momentami. ADHD?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!