metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
mol molranga28.10.2015 22:48

Prezydent zmieniony, Rząd zmieniony, przyjdzie pora to i się opony zmieni :)

50

do brd ~do brd (Gość)28.10.2015 18:40

Jak Cie stać to dla mnie możesz nawet co miesiąc zmieniać.w końcu w maju troche cieplej jak w kwietniu...

33

pytong ~pytong (Gość)28.10.2015 18:25

Czarne ulice w Piotrkowie city w zime.............BAAAAAAAAAHAHAHAHAAHA prima aprilis? :)

51

D&D ~D&D (Gość)28.10.2015 20:14

Ja kupiłem nowe opony oznaczone jako wielosezonowe i nie zmieniam wcale.

51

antykomor ~antykomor (Gość)28.10.2015 16:21

A kiedy przyjdzie zima? Odpowiedź na blogu pogodowym www.krolowa-superstar.blog.pl

03

brd ~brd (Gość)28.10.2015 16:13

Nie raz testy pokazywały jaka jest różnica pomiędzy oponą letnią a zimową. W wolnej chwili proponuje użyć google i poszukać...

20

tomek ~tomek (Gość)28.10.2015 13:35

Panie Stanisławie (pytanie do fachowca) czy jak stanę obiema nogami na szynach i złapię rękami za przewód trakcyjny, to pojadę jak tramwaj?

61

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)28.10.2015 14:12

Cytuję:
Dwa lata temu głośno było o pomyśle obowiązkowej wymiany opon na zimowe. Pomysł upadł, ale temat wciąż aktualny.

Nie prościej ustawowo znieść zimę? ;)

90

P51 ~P51 (Gość)28.10.2015 14:02

Ja od wielu lat wymieniam. Kilka razy pomogły mi wyjechać z zaspy lub poruszać się po głębokim błocie pośniegowym. Na letnich oponach byłoby to niewykonalne. Ale prawdą jest, że opona zimowa nie zastąpi wyobraźni i rozsądku. To nie jest talizman chroniący przed nieszczęściem na drodze...

100

L ~L (Gość)28.10.2015 13:42

Żadna najlepsza nawet opona nie zastąpi wyobraźni kierowcy (a są tacy co chyba o tym zapominają). Codziennie pokonuję ok 100 km i widzę jak wielu czy to latem, czy zimą prosi się o tragedię. Opona to daleko nie wszystko. Przede wszystkim jakość infrastruktury. Co z tego, że założę "wypasione" zimówki jak trafię na koleiny, dziury, rozsypywany ochoczo prze drogowców jakiś dziwny grysik bitumiczny i inne cuda.
A i z doświadczenia wiem, że głęboki bieżnik opny letniej zimą jest lepszy od łysej zimówki. Moim skromnym zdaniem nie ma sensu robić z tego ustawowego obowiązku. Chyba, że ustawą obejmie się też wyobraźnie :)
Pozdrawiam >>

80

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat