kazdy kierowca powinien przechodzic badania co 5 lat tak jak kierowcy zawodowi. Bo niektorzy starsi kierowcy jezdza jak ulomni. Widza 3 metry przed autem 2 metry za i po metrze po bokach. Jak wczoraj jechalem Armi Krajowej od skrzyzowania kolo kauflandu dziadek lechal lewym pasem i nie zamierzal zjechac chociaz prawy byl wolny to wszyscy wyprzedzali go prawym pasem lamiac przy tym przepisy. Takiego dziadka to tylko zlapac i po lbie pare razy to my zmadrzal
pietrek masz rację ale ja bym to ograniczył tylko do ludzi powyżej 50 lat
Co za niechlujne pisanie! A takiego jak Ty, to złapać i posłać do szkoły na naukę pisania. I tak co pięć lat, aż do skutku.
Ale sam piszesz, że niektórzy. Bo młodzi to wszyscy jeżdżą jak ułomni.Nic przed autem nie widzą. Ani nic za autem. I po bokach też nic. Albo pijane toto albo naćpane albo szaleństwo czoło wypłukało.
Wypraszam sobie! Nie można wrzucać wszystkich do jednego worka.
Popieram! Prawo jazdy dopiero od 50 lat! Buractwu i dresiarstwu wioskowemu won!
Odnośnie straży to pierwszy to sam. techniczny (sprz.do cięcia ,który umożliwi wydobycie osoby z pojazdu) ,drugi to sam. gaśniczy (w razie wystąpienia pożaru )takie procedury . ~spider na pewno nie chciałbyś żeby wydobywali cię z wraku za pomocą tzw młotka i przecinaka przy takiej technologi produkcji pojazdów .Więc nie dziw się że tak to wygląda.
A nie można o tym pomyśleć i parkować tyłem, żeby potem wyjechać przodem? Tak jest o wiele łatwiej, niestety zdecydowana większość kierowców boi się tego jak diabeł święconej wody. Ktoś wie, dlaczego?
Bo żeby zaparkować tyłem musisz się ustawić odpowiednio. A tam ciężko czasem. Dlatego trzeba mieć na uwadze że ktoś będzie wyjeżdżał i nie jechać zaraz przy krawędzi. Wyjezdzając przodem też musisz się lekko wysunąć żeby coś widzieć jeszcze jak stoisz koło kombi z niezaklejony tylnymi szybami. A jak ktoś będzie zap... nie wiadomo ile i przy krawędzi to jest szansa że Cię puknie. Dlatego tu potrzebna jest zw. uprzejmość i zrozumienie innych użytkowników i odpowiednia prędkość.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!