metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotrkowianin Piotrkowianinranga22.07.2013 09:38

"onx" napisał(a):
A Pan konserwator to kiedy ostatni raz coś zakonserwował?

Może ogórki w zeszłym roku?

00

ares1 ~ares1 (Gość)22.07.2013 09:55

"powiernik" napisał(a):
Czy mają wyburzyć 90% kamienic i zostawić kilka ładniejszych??

Widzę że kręcą Cie te ruiny , smród , syf?!Przechodziłeś ostatnio obok nich ?Widziałeś ich stan?Masz pojęcie jaką kase tam trzeba wpompować?O zabytek się dba ratuje a ruinę się rozbiera!

00

powiernik powiernikranga22.07.2013 13:00

"ares1" napisał(a):
Widzę że kręcą Cie te ruiny , smród , syf?!Przechodziłeś ostatnio obok nich ?Widziałeś ich stan?Masz pojęcie jaką kase tam trzeba wpompować?O zabytek się dba ratuje a ruinę się rozbiera!

Tak, kręcą mnie. Byłem tam, nagrałem filmiki chodząc po uliczkach i podwórkach po to by w przyszłości widzieć jak to wyglądało przed demolką.
Nie zrozum mnie źle, ale 20-30 lat temu większość z nich była do uratowania. Piotrkowa nie stać na wyburzenie połowy małego starego miasta, bo to olbrzymi potencjał.
Teraz wolałbym park w okolicy Strawy niż nowe tanie budownictwo.

00

Ona ~Ona (Gość)13.08.2013 16:47

"powiernik" napisał(a):
Mówicie, dobrze, że to wyburzyli..
Kiedy przestaną burzyć i zaczną ratować? Większość kamienic na starym mieście nie ma unikatowej stylistyki. To świadczy o charakterze piotrkowskiej starówki. Czy mają wyburzyć 90% kamienic i zostawić kilka ładniejszych??

GRZYB zostaje nawet po remoncie,co tam było ratować? zmurszałe mury?Dobrze się stało,jeżeli będzie tam coś budowane to z pewnością w starym stylu.Warszawę też odbudowano i przynajmniej ludzie są zdrowsi i nie wdychają stęchlizny.TO co się da uratować ok ale takie syfy to niestety do wyburzenia.Ja bym temu konserwatorowi dała tam mieszkanie i niech sam poczuje na wlasnej skórze.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat