Dziwne trochę, Pani kierownik nie lubi przecież PRL-u, a prowadziła PRL-owską imprezę?
Nie wiem czy było to rejestrowane a jeżeli tak to można by było je odtworzyć na jakimś forum publicznym. Chciałem być nie wypaliło....
Szkoda, że nie było konkursu, w którym można byłoby wygrać egzemplarz książki.
Na wcześniejszych prezentacjach, jeszcze w poprzedniej siedzibie biblioteki, takie konkursy były,
Po wielu latach okazuje się, że w Służbach Bezpieczeństwa (SB) pracowały same sekretarki. Nic dziwnego, że ten ustrój upadł. Czasy słusznie minione.
W czasach PRL- u dobre książki kupowało się spod lady, dzięki znajomości z księgarzami . Czekało się cierpliwie , aż pojawią się w księgarniach a dziś urządza się tzw. promocje bo nikt by nie wiedział, że jest taki autor i coś napisał.
Dobre. Nie ma co wspominać. PRL rząd wprowadza na pełnej kurtyzanie.
Ja mam wspomnienie z PRL-jak na portierni zakładu ,,Sigmatex'' ciecie i ormowcy mieli pilnować 24 godz na dobę w dniu 1 maja 1982 roku pomnika Nowotki ,był to prykaz komuszy .Taki stał w miejscu gdzie jest teraz Biedronka .Symbole komusze padły a symbole chrześcijańskie trwają i będą do końca świata
SLD-owcy i stare wyjadacze z PO rządzą w Piotrkowie, to jest komuna w tym mieście. Tylko Prawo i Sprawiedliwość może to zmienić, z przyszłym piotrkowskim posłem Ryszardem Terleckim na czele.
O piotrkowskich TW, KO, OŹI i innych też było? To są ciekawe tematy. Czy ktoś to opiszę obiektywnie i zgodnie z faktami? Kto, jak, dlaczego i komu zaszkodził donosami? Próżno o tem marzyć.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!