Współczuję Panu Gajdzie. Co to się na tej wsi porobiło, może chcą być miastem jak Wolbórz, ho,ho, ho.
jeden się bogaci a reszta ma wąchać smrody?jakim prawem??niech sobie to stawia owszem,ale gdzieś na odludziu,jak ktoś jest w temacie to niech się czasem przejedzie koło Bogusławic i poczuje jak klepie wylewana na pole gnojówa
Ale mięsko chciałby się jeść, mięsko nie śmierdzi. Typowa wiejska zazdrość.
nie można tak krytykować innych, jest wolność słowa, każdy ma prawo do swojego zdania. Prawdą jest,że smród z chlewni jest straszny, bo świnią nie daje się jak dawniej zielonki czy zmielonego w młynie zboża lecz koncentraty, które z daleka śmierdzą i dlatego ten smród niestety dawniej świnia rosła 6-8 miesięcy a teraz......Przedtem słonina nie wylatywała z patelni tylko się wysmażała a gteraz pryska i to w górę. Jestem za chlewniami z dala od budynków i ludzi.
~kol (Gość)
6 godzin temu, 15:43
Ale mięsko chciałby się jeść, mięsko nie śmierdzi. Typowa wiejska zazdrość.
Żeby ci ktoś wybudował po sąsiedzku taką chlewnie.będziesz inaczej śpiewał
Widzieliście kiedyś żeby na zachodzie potężna farma była umieszczona w środku miejscowości? mieszkam niedaleko tej chlewni i jakoś im nie zazdroszczę, bo raczej nie ma czego, mam czysta pracę i porządek na podwórku a fakt że w weekendy nie można zrobić sobie grilla ze znajomymi i posiedzieć na świeżym powietrzu jest po prostu smutny bo nie po to człowiek opuszcza miasto żeby potem siedzieć w domu i się dusić... prawda jest taka że to hodowla przemysłowa i nie śmierdzi tak jak ze zwykłego gospodarstwa 3razy w roku jak robią porządki tylko notorycznie i 100razy bardziej uciążliwie bo tam zwierzęta są karmione karmą na przyrost... nikt nikomu nie zazdrości, niech postawi sobie tą chlewnie gdzieś w polach i nikt mu nie będzie robił problemów... wystarczy dojść do porozumienia... a jeśli ktoś wątpi w uciążliwość to niech się gdzieś tu zakwateruje w momencie kiedy będzie śmierdziało i obstawiam że po trzech dniach zmieni zdanie...
Codziennie jadąc do pracy samochodem , dopada nas ten smród!Ludzie chyba niektórzy nie zdają sobie sprawy jakie jest to uciążliwe.Ja jadąc autem mam dosyć a co dopiero mieszkać tam.Współczuję.A argumentacje pan Gajdy są śmieszne.Rodzice to prowadzą a on jest nowy ale niestety nauczył się patrząc na nich jak omijać prawo i w ten sposób ciąć koszty.Jestem przeciw kolejnej takiej rzeczy.A ci którzy się wypowiadają za życzę im aby któregoś pięknego dnia obok nich powstało takie świństwo.
smród smrodem, ale wysokie stężenia powodują choroby, bo smród wynika z tego ze jakieś gazy są w powietrzu, które mogą zabić
a w Piotrkowie też smierdzi była na orliku koło dwunastki i nomi smród niesamowity, nie wiem w blokach świnie już hodują? gdzie tu mieszakać na wsi smierdzi w mieście śmierdzi obłęd
to sprawa hali balonowej tak smierdzi.
to sprawa hali balonowej tak smierdzi.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!