Inwestujmy , ale z głową.
Dla mnie argumentacja stron wynosi ok. 70/30% z przewagą argumentacji gminy.
Taka hodowla na przemysłową skalę będzie miała ogromny wpływ na otoczenie.
Nie dziwią więc protesty ludzi tam MIESZKAJĄCYCH. Inwestor może sobie wybrać inne miejsce na budowę "nowego".
Bo jakby szkodliwość chlewni okazała sie być choć w części taka jak ostrzegają, to sąsiedzi musieliby sie wyprowadzić , a więc "pobudować się " gdzie indziej.To też są koszty.A wtedy ludzie mogą się dochodzić w sądzie o odszkodowanie od gminy - w pełni zasadnie...
A więc...
Jestem za Kamilem ponieważ znam go dość długo i wiem ze jeśli chodzi o przepisy prawne to mało kto tak jak on je przestrzega w każdym gospodarstwie są jakieś małe niedociągnięcia ale bądzmy ludzmi on z tego żyje wiec względem wydanych decyzji przez ten cały urząd nawet sąsiad nie powinien postawic sobie wychodka ani nawet szamba wykopać czy też trzymać wiecej psów na podwórku na bo też śmierdzi i też zanieczyszczają środowisko ....no ludzie dajcie mu pracować na to co lubi a nie na to co wam bedzie pasowało......do przemyślania.....!!!!Kamil nie daj sie...!!!
Mieszkać w sąsiedztwie takiego smrodu to nie jest rarytas, Pan Gajda chce mieć dochody a inni chcą normalnie mieszkać i oddychać świeżym wiejskim powietrzem.
Komu pieniądze śmierdzą!!!
Żarnowica zawsze z rolnictwa się utrzymywała i do bogatych wsi nigdy nie należała.
Dziwi mnie postawa jej mieszkańców od kiedy to tacy wrażliwi na smród się zrobili.
Tym co tak śmierdzi obejście sąsiada niech powąchają wpierw swoje a później głos zabierają.
Lepiej by było dla wsi jakby każdy zrobił porządek w swoim obejściu a później niech zaglądał do sąsiada.
Dwa tysiące świnek w Żarnowicy cóż to jest w Lutosławicach po dziesięć tysięcy świnek mają i to nie jeden gospodarz i jakoś im nie śmierdzi.
Mówi się że pieniądze nie śmierdzą widocznie nie wszędzie i nie wszystkim.
dokładnie sie z tym zgadzam , niech każdy pilnuje swojego smrodu i bałaganu
Aha, czyli pan Kamil będzie miał forsy jak lodu, a jego sąsiedzi tylko smród, czy może widzisz jakieś korzyści dla innych, a nie tylko dla Twojego kolegi?
Lepiej jak ościki będą rosły:
http://plfoto.com/popup/full.php?photo=704566&color=F8F8F8
Od kiedy to na wsi nie można hodować świń!
Pani burmistrz, to gdzie jak nie na wsi?
Kto, jak kto ale Pani powinna to zrozumieć.
A może chlewnię przenieść do Wolborza,jedną już mamy.
Piotrkowianin pisze "Aha, czyli pan Kamil będzie miał forsy jak lodu, a jego sąsiedzi tylko smród ", ja też uważam, że mieszkańcy Żarnowicy zazdroszczą temu Panu a jak im się nie podobają wiejskie zapachy to powinni zamieszkać w mieście.
zrób sobie wycieczkę rowerową i zobacz jaki są tam warunki. to, że ktoś mieszka na wsi to musi żyć w permanentnym smrodzie??? nie mylmy normalniej hodowli od przemysłowego chowu świń różnice są kolosalne i nieporównywalne . tego typu chlewnie powinny być lokalizowane poza miejscami zamieszkałymi i spełniać ostre warunki środowiskowe co w przypadku Żarnowicy jest fikcją
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!