„Dziś prawo nakazuje podjęcie działań przez Pocztę Polską. Wybory są rozpisane na 10 maja. Tego nikt nie zmienił. Samorządy muszą się z tym pogodzić i realizować swoje zadania” - podkreślił w programie „Tłit” wicepremier Jacek Sasin, odnosząc się do sprawy pozyskania przez Pocztę Polską spisów wyborców. Jak dodał, działania Poczty są umocowane odpowiednimi zapisami w ustawie „antycovidowej”, składającej się na pakiet antykryzysowy."
Jeżeli Poczta Polska nie otrzyma rejestru wyborców od samorządu terytorialnego to będzie bardzo trudno ten rejestr uzupełnić w ten sposób, żeby Poczta Polska mogła go dostarczyć. I to jest skrajne łamanie prawa przez samorządy.
Przecież nie ma obowiązku odesłania karty czy głosowania. Niech wygra sobie ten Duda, ta partia sama sie wykończy bez naszej pomocy i lamentu. Na wet jakby teraz podli się do dymisji to żadna partia by się nie zgodziła na sprzątanie tego bałaganu i ratowanie długu publicznego bo została by osadzona że to ona do tego doprowadziła, a tak sami się wykończa
Ale, ja chcę głosować, to sekretarz mi zabroni? Jestem oburzona, że Piotrków Tryb dołączył do opozycji.
A kto jest właścicielem naszych danych osobowych ?
Władze miasta / wioski / osady w którym mieszkamy czy administracja państwowa ?
Tra la la muzyka dla mych uszu !!! Opozycja wie ,że nie wygra wyborów więc robi wszystko aby się nie odbyły- straszy , grozi itp
jsli wybry się odbęda glosowac na kazdego byle nie na dude w obu turach, robić zdjecia kart z dowodami osobistymi, a jak wygra wstawiamy i zobaczymy ile bedzie głosow, i tak wybory są oszukane
Pewni ludzi na starość dziecinnieją i coś mi się wydaje ze ktoś w tym kraju chce nas cofnąć do ustroju z dzieciństwa :)
Wygrali poprzednie wybory to mają władze i żadne prawa lub moralność nie są im straszne. A tak naprawdę to zastanawiam się po co im te wybory ? Nie mogą wybrać prezydenta w drodze ustawy sejmowej ? Przecież Trybunał Konstytucyjny wszystko przyklepie a Andrzej Du..a podpisze ...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!