Co było pierwsze targowisko, czy osiedle ?
Kto ma większe prawa ?
Nie można przenieść tego handlu tam gdzie giełda, w soboty bazar staroci,w niedzielę bazar . W resztę dni tygodnia pusto. Miejsca dosyć.
Od wielu lat nauczyciele rządzą mistem i jak widać nie potrafią.
Ile razy w ciągu ostaniach lat pomoc nie dojechała do mieszkańców okolicznych bloków z powodu targowiska ? Ma ktoś statystyki ?
My mieszkańcy blagamy od lat o te zmiany! To nie są wyimaginowane problemy - brak dojazdu dla karetki, straży pożarnej - kto weźmie za to odpowiedzialność jak dojdzie do tragedii? Byłem swiadkiem awantur, które handlujący robią mieszkańcom usiłującym się wydostać do pracy - zastawianie drogi busami jest nagminne! To, że od 100 lat jest targ, nie znaczy, że można terroryzwować mieszkających tam ludzi!
Ostatnio trafił mi się kilkugodzinny pobyt w moim rodzinnym mieście. Jakie wrażenia?
Ano czułem się jak kierowca na skrzyżowaniu o wymiarach 10km x 10km. Wszędzie samochody, na ulicy, na poboczach, ronda we wszystkich konfiguracjach (był jakiś konkurs?), ruch spowolniony, ale za to z zegarowym wodotryskiem nad sygnalizacją. Słowackiego wymarłe, domy obdrapane, a na Krzywdzie dumna galeria dokonań prezydenta Ch.
Błogosławię chwile, kiedy wyjechałem na zawsze.
Jakie to typowe, że nikt nie konsultuje takich problemów jak ten, czy prohibicja z ogółem mieszkańców miasta.
Jest pewne, że Krzysztof Ch. osobiście nie zabierze głosu ani nie wyjdzie do kupców. W takich problematycznych kwestiach deleguje swoich podwładnych. Żeby brać odpowiedzialność za kontrowersyjne decyzje trzeba mieć trochę więcej charyzmy od krzesła ogrodowego.
PS. dlaczego władze nie przeprowadzą ankiety/referendum w takiej sprawie? Można by to połączyć np. z głosowaniem w spr. budżetu obywatelskiego
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!