metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotr.Covianin Piotr.Covianinranga24.09.2020 09:50

Co było pierwsze targowisko, czy osiedle ?
Kto ma większe prawa ?

1112

gość ~gość (Gość)24.09.2020 11:47

Nie można przenieść tego handlu tam gdzie giełda, w soboty bazar staroci,w niedzielę bazar . W resztę dni tygodnia pusto. Miejsca dosyć.

62

Co się dziwić ~Co się dziwić (Gość)24.09.2020 09:13

Od wielu lat nauczyciele rządzą mistem i jak widać nie potrafią.

153

Piotr.Covianin Piotr.Covianinranga24.09.2020 11:01

Ile razy w ciągu ostaniach lat pomoc nie dojechała do mieszkańców okolicznych bloków z powodu targowiska ? Ma ktoś statystyki ?

87

gość ~gość (Gość)24.09.2020 11:26

Sami sobie wladze wybieracie a pozniej narzekacie.

50

Piotr.Covianin Piotr.Covianinranga24.09.2020 09:46

Referendum za odwołaniem ?

77

błagamy o pomoc! ~błagamy o pomoc! (Gość)24.09.2020 10:57

My mieszkańcy blagamy od lat o te zmiany! To nie są wyimaginowane problemy - brak dojazdu dla karetki, straży pożarnej - kto weźmie za to odpowiedzialność jak dojdzie do tragedii? Byłem swiadkiem awantur, które handlujący robią mieszkańcom usiłującym się wydostać do pracy - zastawianie drogi busami jest nagminne! To, że od 100 lat jest targ, nie znaczy, że można terroryzwować mieszkających tam ludzi!

85

gość ~gość (Gość)24.09.2020 10:44

Protest lepiej zrobić na lotnisku

73

ex piotrkowiak ~ex piotrkowiak (Gość)24.09.2020 10:39

Ostatnio trafił mi się kilkugodzinny pobyt w moim rodzinnym mieście. Jakie wrażenia?
Ano czułem się jak kierowca na skrzyżowaniu o wymiarach 10km x 10km. Wszędzie samochody, na ulicy, na poboczach, ronda we wszystkich konfiguracjach (był jakiś konkurs?), ruch spowolniony, ale za to z zegarowym wodotryskiem nad sygnalizacją. Słowackiego wymarłe, domy obdrapane, a na Krzywdzie dumna galeria dokonań prezydenta Ch.
Błogosławię chwile, kiedy wyjechałem na zawsze.

104

gość ~gość (Gość)24.09.2020 09:55

Jakie to typowe, że nikt nie konsultuje takich problemów jak ten, czy prohibicja z ogółem mieszkańców miasta.
Jest pewne, że Krzysztof Ch. osobiście nie zabierze głosu ani nie wyjdzie do kupców. W takich problematycznych kwestiach deleguje swoich podwładnych. Żeby brać odpowiedzialność za kontrowersyjne decyzje trzeba mieć trochę więcej charyzmy od krzesła ogrodowego.
PS. dlaczego władze nie przeprowadzą ankiety/referendum w takiej sprawie? Można by to połączyć np. z głosowaniem w spr. budżetu obywatelskiego

81

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat