Ano tak to już w Piotrkowie /jakże trybunalskim/ jest. Za czasów "pierwszej" świetności grodu trybunalskiego a więc jakieś 500 lat do tyłu sprawę by się rozwiązało natychmiast. Rokosz. Dzisiaj to już to nie takie proste. Jedno jest pewne ,że miasto dołącza powoli do "miast upadłych" Czyli życie w Piotrkowie toczy się z rozpędu a władze ciągle wracają do przeszłości. Po co? Żeby to jeszcze tej sprzed trzydziestu paru lat.....
Władza się nie myli, władza wie najlepiej co jest najlepsze dla mieszkańców jak i przedsiębiorców.
I skończy się szara strefa gdzie 80% nawet paragonu nie daje.sklepy mogą zarobić I opłacać podatek A tu nie tylko zysk i wieczne lamenty bo za drogo.
W końcu będzie można tam normalnie przejechać, bez kłótni z chamskimi handlarzami
To wladze Piotrkowa sprzedały halę targową? Ciekawe za ile bo przez kilkadziesiąt lat piotrkowianie spłacali zaciągnięty dług na jej budowę???
Jakie to typowe, że nikt nie konsultuje takich problemów jak ten, czy prohibicja z ogółem mieszkańców miasta.
Jest pewne, że Krzysztof Ch. osobiście nie zabierze głosu ani nie wyjdzie do kupców. W takich problematycznych kwestiach deleguje swoich podwładnych. Żeby brać odpowiedzialność za kontrowersyjne decyzje trzeba mieć trochę więcej charyzmy od krzesła ogrodowego.
PS. dlaczego władze nie przeprowadzą ankiety/referendum w takiej sprawie? Można by to połączyć np. z głosowaniem w spr. budżetu obywatelskiego
Ostatnio trafił mi się kilkugodzinny pobyt w moim rodzinnym mieście. Jakie wrażenia?
Ano czułem się jak kierowca na skrzyżowaniu o wymiarach 10km x 10km. Wszędzie samochody, na ulicy, na poboczach, ronda we wszystkich konfiguracjach (był jakiś konkurs?), ruch spowolniony, ale za to z zegarowym wodotryskiem nad sygnalizacją. Słowackiego wymarłe, domy obdrapane, a na Krzywdzie dumna galeria dokonań prezydenta Ch.
Błogosławię chwile, kiedy wyjechałem na zawsze.
My mieszkańcy blagamy od lat o te zmiany! To nie są wyimaginowane problemy - brak dojazdu dla karetki, straży pożarnej - kto weźmie za to odpowiedzialność jak dojdzie do tragedii? Byłem swiadkiem awantur, które handlujący robią mieszkańcom usiłującym się wydostać do pracy - zastawianie drogi busami jest nagminne! To, że od 100 lat jest targ, nie znaczy, że można terroryzwować mieszkających tam ludzi!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!