Postawili pomnik ale ukryli że samo popiersie wykonał Grzegorz Groblewski Pis
Gdzie? Nie ma i nie było w Piotrkowie Trybunalskim takiego skrzyżowania. Ulica Próchnika krzyżuje się z Al. Kopernika, które zaczynają się przy skrzyżowaniu z ul. Sienkiewicza.
Czy ten artykuł pisała jakaś bełchatowianka?
Świerzyński a nie Świeżyński. Jak pisze się artykuł to najpierw sprawdza się pisownie nazwiska !!!
miasto miernot - jak można takie koszmarne monstrum ustawiać w przestrzeni miasta i kazać ludziom na to patrzeć - co dzień znajduję argumenty by wyjechać stąd byle dalej
Pomnik nie jest za ładny, ale ja mam pytanie: dlaczego to samo wydarzenie upamiętnia się w mieście 2 razy? Przecież jakiś czas temu w kamienicy przy Pl. Czarnieckiego wmurowano tablicę poświęconą pobycie Witosa w Piotrkowie?
Widać, że fatalni ludzie uczyli historii skoro nie informowali na lekcjach o pobycie i ukrywaniu się Witosa w Piotrkowie, Ja uczyłem się historii pod koniec latach 69-72 i w mojej klasie nauczycielka historii przekazała takie informacje. Mam podejrzenia,że wiele osób o tym się uczyło tylko zapomniało, bo ich to wcale nie interesowało. Ja uważam, że o historii kraju jak i okolic gdzie się mieszka powinno się mówić i informować. Tylko aby te informacje były rzetelne a nie wybiórcze co nam pasuje do dzisiejszych czasów.
PSLowska sciena a pomnik to chyba dzieci z przedszkola robiły- bardzo infantylny
ustawka wyborcza ..... PSL ma miejsce spotkań z wyborcami....
Emigrant co się czepiasz pomnik wygląda jak pomnik. Przecież to nie może być jakieś abstrakcyjne dzieło sztuki. Poza tym jak przywódca od chłopów to musi być po chłopsku
~memo (Gość), to żaden szacunek, to biznes polityczny. Jeśli miłość do żab i do pędraków da im równie ciepłe posadki i dostęp do wielkiej publicznej kasy, to będą szanować żabki i pędraki, będą do nich się modlić oraz stawiać im pomniki.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!