Tak przy okazji. Może kto wie. Otóż przy Próchnika stoi "zabytkowa drewniana" ruina. Od dawna oczywiście nie zamieszkała. Już dwa razy paliła się ,ale została w porę /na nieszczęście/ ugaszona. Ostatnio zawaleniu uległa część stropu. Na dniach budynek i część chodnika został ogrodzony czerwono białą taśmą od ulicy i reszty chodnika. Chodnik zresztą też w ...ruinie. Tego odgrodzenia ponoć dokonała Straż Miejska. Ciekaw jestem czy ten "zabytek" szykują do rozbiórki czy tylko dla... bezpieczeństwa. Może ktoś wie? Odcięcia części chodnika od jego reszty przy obecnym ruchu na Próchnika jest bowiem wielkim utrudnieniem dla pieszych ,gdyż bezpieczne przejście z jednej strony ulicy na drugą graniczy z cudem.
Kolejne muzeum - pytanie kto będzie je odwiedzał? Warto sprawdzić ile osób odwiedza zamek- zazwyczaj trzeba dzwonić żeby w ogóle otworzyli drzwi i łaskawie wpuścili do środka.
A ja bym chciał, żeby Wandę kupił rzutki, piotrkowski "biznesmen" ten od Europy (ewentualnie od octowni) i z miejsca otoczył ją (Wandę) estetyczną siateczką. I poczekał aż owa Wanda skruszeje.
Takie nieruchomości - o wartości historycznej dla Narodu Polskiego nigdy nie powinny być sprzedawane tym bardziej ludziom, którzy dopuścili do jej zniszczenia i już to powinno być karalne.
Dziś próba wyłudzenia i wzbogacenia się powinna być w kręgu zainteresowania Prokuratury .,,Nie podali konkretnej ceny za budynek do wiadomości publicznej i podkreślają jak dużą wartość ma Wanda dla Piotrkowa Trybunalskiego" - bo potwierdzam , że nikt nie chce udzielić informacji przy ofercie sprzedaży !!!! Kto kupi deweloper ? Mam nadzieję że władze miasta uchronią tak ważny obiekt przed dalszą ruiną
"Nowi właściciele wyremontowali dach czy zabytkowe figury (...)" Autor pyta czy stwierdza?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!