metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)17.09.2024 11:59

A miało kupić miasto Piotrków

10

Janeczka ~Janeczka (Gość)11.09.2024 17:37

Tylko szaleniec może kupić tę wille.

04

ja ~ja (Gość)04.09.2024 13:49

Willa Wanda, i przede wszystkim "Legiony'", to nie tylko Józef Piłsudski. On sam wielce szkodził idei legionowej, o czym można przeczytać chociażby w pracy doktorskie Pani Walak, która do niedawna pełniła funkcję dyrektora piotrkowskiego Muzeum. Za Piłsudskim ciągnie się wiele paskudnych spraw, które powodują, że nie może on być żadnym wzorem do naśladowania. Chociażby to, że dwukrotnie obalił legalne władze Polski. Niech to zatem będzie przede wszystkim muzeum POLSKIEGO PATRIOTYZMU! Niezrozumiałe jest to, że Piotrków, który de facto był kolebką ruchy legionowego, nie potrafi uszanować i wykorzystać wydarzeń tak ważnych dla całego narodu. I PRZEDE WSZYSTKIM: NIE ODDAWAĆ TEGO W PRYWATNE ŁAPKI różnych cwaniaków, którzy bredząc o patriotyzmie, liczą tylko swoją kaskę.

711

adere ~adere (Gość)09.09.2024 06:10

Pewnie to ta sama Wanda co nie chciala Niemca...no i jak na tym wyszla ;)

30

obiektywny ~obiektywny (Gość)07.09.2024 17:57

Gajda to się chyba z choinki urwał, bo kto rządził ostatnio jak nie PiS z radnym Macierewiczem na czele, za czyich czasów była okrągła rocznica nie podległości i najlepsza okazja by takie muzeum powstało a teraz to tylko może czekać rozliczenie pana Gajdy za skandaliczne zaniechanie.

23

Mi ~Mi (Gość)05.09.2024 09:59

Kto będzie tam chodził ,ludziska już się pakują do roboty na szparagi

74

go?ć_zibi ~go?ć_zibi (Gość)06.09.2024 14:30

Dlaczego nikt nie mówi kto to chce sprzedać i za ile

21

go?ć_zibi ~go?ć_zibi (Gość)06.09.2024 14:20

Właściciel powinien zostać ukarany za zniszczenia przytrzymał parę lat teraz liczy na miliony

73

co ja tam wiem ~co ja tam wiem (Gość)05.09.2024 06:53

Kilkanaście lat temu Miasto popełniło ogromny błąd nie kupując Hawany - idealne miejsce na Mediatekę w odpowiedniej dla miasta skali. Teren zawsze był wykorzystywany pod kulturę. Ale nie, Miasto nie było zainteresowane. Efekt: kupił prywatny inwestor, wybudował (bo miał takie prawo) budynek gdzie w większości są zlokalizowane usługi finansowe i administracyjne. Teren wokół "wymarł". A Miasto w swojej mądrości wybudowało "galaktyczną" Mediatekę, która nie pasuje do miejsca lokalizacji, przyzwyczajeń mieszkańców itp. Teraz jest kolejna okazja na bezczynność Miasta i definitywnego "wygaszenia" tego rejonu miasta.

155

fdsfd ~fdsfd (Gość)06.09.2024 10:57

Doszliśmy do punktu w którym trzeba jasno powiedzieć, że wymogi eksploatacyjne i konserwatorskie są zupełnie inne niż obecny stan prawny dla nowych budynków. Nikt normalny nie włoży swoich - prywatnych pieniędzy na taką zabawę. Ceny utrzymania zimowego tego budynku to ewidentny strzał w kolano. Dlatego budynek ten powinien być zwyczajnie zburzony a plac sprzedany. Chcemy bawić się w kulturę i zabytki ale taka zabawa kosztuje. Kosztują również pensje gryzipiórków z biura konserwatora zabytków.

28

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat