Fakt wielu mieszkańcą Zelowa przeszkadzała sortownia śmieci,ale Ci ludzie potrafili walczyć i podejść do sprawy z honorem najlepiej zgonić na nich,Urząd nic nie zrobił to podpalili tak najlepiej,I tu się mylicie kto w centrum miasta otwiera składownie śmieci gdzie w około mieszkaja ludzie z rodzinami.Jaki sanepid wydał zgode,ludzie to chore.Ręka myje ręka ,to normalka,potraficie na forach oceniać ludzi a co z instalacją która sie mieściła w hali ,może mi powiecie że też była zgodna z decyzja jak wszystko co tam się znajdowało,
Nie butelek typu PET tylko butelek typu HDPE.
Koleżanko Moniko, chciałem ci oświadczyć, że tam nie było żadnej spalarni. Pożar wybuchł w nocy gdy od kilku godzin już tam nikogo nie było i wszystkie maszyny były wyłączone. Rozmawiałem ze strażakami i oni twierdzą, że doszło do samozapłonu składowanych tam odpadów z których najprawdopodobniej wydobywał się metan. Jak było naprawdę to nikt już nie dowie się tego, ponieważ strażacy cały czas walczą z ogniem i wszystko ładowarkami jest wywożone z hali, więc wszystkie ślady zostaną zatarte.
spaliła się właśnie sortownia śmieci,gdzie rozdrabnianoi spalano śmieci przywożone tirami nocą z całej Polski a nawet z Niemiec!!!ale kto dał zezwolenie na taką działalność w centrum miasta obok przedszkole i gęsta zabudowa domów???!!!wczoraj wieczorem część miasta była tak zadymiona,że nie było czym oddychać,dym wdzierał się do mieszkań mimo zamkniętych okien!!! Ktoś powinien stracić stołek za takie"imprezy" fundowane mieszkańcom...
[cytat] nikt za te "smrody" utrzymujące się głównie nocą nie poniesie odpowiedzialności, gdyż wiem z pewnego źródła iż komisje badające uznały jako że te fetory nie przekraczają pewnych norm- więc zostały, ponadto do zakładów przychodziły raz za razem komisje, zarówno budowlane jak i badające hałasy, które sąsiadom bardzo przeszkadzały.
gowno to ty wiesz, od dluzszego czasu cala powierzchnia jest wlasnoscia osoby prywatnej i dopiero ona wynajmuje je mniejszym firmom
A tobie smród by nie przeszkadzał,Tu mieszkają rodziny z dziećmi,które nawet nie mogły sie bawić na własnych podwórkach bo smród im na to nie pozwolił.A zresztą my walczyliśmy z honorem i zgodnie z prawem a jak pisałam wczesniej duzo do myślenia dawało czy firma przetwarzajaca śmieci była zgodna z prawem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!