...sprawdziliśmy czy potrzeba kultywowania świątecznej tradycji okazała się dla piotrkowian silniejsza, niż lęk przed zakażeniem...
Ciekaw jestem, czy jeśli by na przykład przed wejściem do kościołów ustawiono ruchome punkty szczepień przeciw covidowi, liczba chętnych do święcenia pokarmów byłaby wiele mniejsza czy wiele większa?
Piotrków to chrześcijańskie miasto , tu nawet czerwoni chodzą do kościoła.
Skąd księża mają w tym dniu wodę święconą?
Źródła nie ma więc nie ma wody...
Na zdjęciach widać że wierni zachowywali jakiś tam dystans społeczny, natomiast koszyki kompletnie zignorowały obostrzenia pandemiczne i ściskały się jeden przy drugim bez maseczek, a wirusy są bezwzględne i bezduszne.
Corona w kościołach nie obowiązuje jak widać , w sklepach spożywczych również (tam wirusa nie ma) ale w galeriach u fryzjera u kosmetyczki w kinach już tak , żal i dramat ... co się dzieje na tym świecie a ludzie jak marionetki w teatrach ... moje skromne zdanie ludzie bardziej się pilnują właśnie tam gdzie wszedł zakaz ???? poczekajmy do 9 kwietnia , boo od 10 kwietnia smolensk nas uzdrowi wszystkich z kaczorem na czele ...
Kościoły pokazują, że można funkcjonować w czasie pandemii. Otworzyć wszystko!
I po co te dyskusje w komentarzach. Ja chodzę do kościoła i będę chodził. Jeśli ktoś nie chce, to też ma do tego prawo. Po co się wzajemnie opluwać? Wszyscy jesteśmy ludźmi, a sami się nakrecamy na konflikty i przepychanki. Wesołych świąt dla wszystkich czytelników i dla redakcji.
Przecież widać że minimum dystansu nie został zachowany. Nie jestem antykościelny, ale w tym przypadku kościół ma krew na rękach.
Lek jest większy w marketach, choć lek towarzyszy nam w każdej sytuacji
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!