metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)29.02.2020 10:20

Jak się wyjeżdża z wioski na drogę krajową to trzeba uważać zwłaszcza jak się jest poniżej nóg drugiego kierowcy

02

CoolMen ~CoolMen (Gość)29.02.2020 10:27

Problem jest stary jak sygnalizacja świetlna - trudno ocenić czy kierowca miał szanse zatrzymać się bez gwałtownego hamowania, czy nie. Ogólnie rzecz biorąc wielu kierowców nagina przepisy i dodaje tylko gazu by zdążyć przejechać. W 80% przypadków kończy się to wjechaniem na skrzyżowanie w momencie zapalenia się światła żóltego co powinno być karane mandatem w wys. 500 zł.. I nie jest to tylko przypadek tego skrzyżowania. Czasem jadąc i widząc moment zapalenia się żółtego światła widzę, że mimo możliwości spokojnego zatrzymania się wyprzedza mnie bezkarnie inny kierowca przejeżdżając już na czerwonym. I to jest powszechna praktyka.

20

gość ~gość (Gość)29.02.2020 09:21

Najpierw zróbcie porządek z tą sygnalizacją, bo światła tam działają jak chcą. Jak się jedzie Sulejowską to koło Orlenu na kilka sekund włącza się czerwone i zaraz zielone. Nie wiadomo jak jeździć. Te światła to chyba w pijanym widzie ktoś programował.

62

Czesia ~Czesia (Gość)29.02.2020 10:41

Niech pan taki mądry nie będzie i niech wyjdzie zza biurka i niech pan tam stoi i łapie te ciężaróweczki.

30

gość ~gość (Gość)29.02.2020 10:57

Nie kamera a licznik.Tam naprawdę dziwnie te światła działają.Jadąc od Sulejowa zapala sie zielone przelatuje dosłownie jedno auto i nagle czerwone.

31

gość ~gość (Gość)29.02.2020 09:16

Tiry mają swoje prawa:D:D 10 lat tam jeżdżę dzień w dzień i zdarza mi się złapać głęboki pomarańcz zwłaszcza o zmroku :D Tak jest i nic się nie poradzi

17

ROZPRZAK ~ROZPRZAK (Gość)29.02.2020 11:10

Ale przecież niedawno był artykuł o tym jak to helikopter monitoruje ruch ciężarówek w mieście ...
Helikopter kosztuje miliony, a rejestrator przejazdu z montażem pewnie kilkanaście tysięcy.
Rachunek jest prosty.
BRAWO DECYDENCI!!

41

wyborca ~wyborca (Gość)29.02.2020 08:06

Proponuję do Łodzi jechać tam jest norma jazda na czerwonym

04

gość ~gość (Gość)29.02.2020 11:31

Takie zachowanie jest oczywiście karygodne, to nie ulega wątpliwości. Inną sprawą jest to, że to jest "najgłupsza" sygnalizacja świetlna w Piotrkowie. Potrafi trzykrotnie wracać do światła zielonego dla Kleszcza i Dalekiej, cały czas trzymając ruch na Sulejowskiej. Korzystam z tego skrzyżowania we wszystkich wariantach ruchu

50

gość ~gość (Gość)29.02.2020 12:11

Przejeżdżam tamtędy minimum 4razy dziennie, muszę przyznać że tiry przejeżdżają rozpędzone nie mal za każdym razem na czerwonym świetle.. Zginął tak mój sąsiad z Wierzej.. Dlatego ja i moja cala rodzina przejeżdżająca to skrzyżowanie codziennie uważamy za każdym razem bo zielone światło nie ma tam żadnego znaczenia jak widać... To straszne...

61

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat