Pół murzyn ze zdjęcia to niejaki "Her.Hans" :) - 15 lat temu uczył mnie niemieckiego w TPSie - niezły ekscentryk i w ogóle agent. Tutaj pewnie w roli tłumacza. Pozdrawiam Ciepło.
Widziałem jak wracał z Heraringa.. Dlaczego jechało aż 6 aut, w tym 4 wozy policyjne na sygnałach? Prawie doprowadzili do zdarzenia na skrzyżowaniu A.K ze Słowackiego :)
"Piechociński chwalił model relacji pomiędzy szkolnictwem i gospodarką, który stosuje Anton Haering."
A ja chwalę Szymborską za biegłość pióra.
Miałem się nie odzywać, ale przebóg...
Pan wicepremier powinien zapytać absolwentow (tych którzy nie maja rodziny w kadrze kierowniczej) ile zarabiają bez nadgodzin... Ze już nie wspomnę o umowach o prace na 25 lat:) Zalosne
Miałeś? Zmieniłeś/-łaś płeć?
Szkoda że jak w Bełchatowie było spotkanie i miała być delegacja z rządu to pierwszy termin odłożono bo nie miał kto przyjechać, więc ustalono drugi termin na ten nikt nie przyjechał chociaż miął być Pan Piechociński a on odwiedził sobie elektrownie na godzinkę i wrócił do warszawy. A ludzie strajkowali i czekali a władza co? Władza miała ludzi w dupie. Czy to Bełchatów czy Piotrków będzie tak samo. Rozwalą elektrownie a potem zabiorą się za Piotrków. Juz nie długo.
Rozumiem, że duże firmy są istotne. Dają masowe zatrudnienie. Jednak - 90% polskiej gospodarki to tzw. Misie - Małe i Średnie Przedsiębiorstwa, zatrudniające do 10-20 pracowników. Gdzie pomoc dla nich? Dlaczego im się ciągle utrudnia?
---
Przy okazji - Pan Premier winien zobaczyć jeszcze piotrkowskie huty, meblę, resztki piomy itd. Dlaczego tam go nikt nie zabrał? Chojniak (ew. Czajka) nadałby się na przewodnika.
Tutaj jest postępowa i idzie z duchem czasu. Grodzka może, a tutaj nie?
Wszędzie tylko obce firmy za stanowiskami dla pracowników z niskimi kwalifikacjami. "Mózgi" firm, gdzie pracują specjaliści, znajdują się w rodzimych krajach. Polska stała się krajem kolonialnym niestety...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!