metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Dron ~Dron (Gość)01.06.2021 07:30

A kiedy pocałować pieszego tego przepisy nie mowią

76

zizu ~zizu (Gość)01.06.2021 07:44

Niestety ale teraz to dopiero zwiększy się ilość wypadków z udziałem pieszych....

213

Kazik ~Kazik (Gość)01.06.2021 08:54

Przecież tak było i jest nic się nie zmieniło pieszy ma pierwszeństwo wtedy jak wejdzie na pasy. Ja bym zrobił na odwrót to pieszy ma sygnalizować zamiar wejścia ręka by było wiadomo a nie tak jak to teraz bywa stoi sobie grupa pieszych na chodniku i pogawędki uskuteczniają i nie maja zamiaru wchodzić na przejście. Tak to jest jak media bez powodu robią szum bez żadnego uzasadnienia. To ,ze piesi ginęli to tylko ich wina lezą zwykle jak krowy z pastwiska i ma nic uwagi nie zwracają

151

ass ~ass (Gość)01.06.2021 09:03

No cóż... może będzie teraz więcej wypadków na pasach.... Wszystko chcemy dokładnie uregulować i to coraz bardzie niejasnymi przepisami, co nie zastąpi tego, co najlepsze, czyli zdrowego rozsądku!

120

Adam z warty ~Adam z warty (Gość)01.06.2021 09:41

No to w piotę będę chodziło no stop by korek był za łódź

32

go?ć_gosc ~go?ć_gosc (Gość)01.06.2021 10:48

Tu nie chodzi o wchodzenie pod kola auta jadacego 5 metrow od pasow,tylko o przejazdy calych kolumn samochodow po przejsciu,gdzie czekaja piesi.Zadna swieta krowa w swoim autku sie nie zatrzyma.Tak jest na Sikorskiego,ale wkrotce sie to zmieni.Przynajmniej na przejsciach prowadzacych do szkoly nr 12.

86

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)01.06.2021 08:36

Może wogólę zrobić wszędzie 20km/h i będzie legancko.

173

go?ć_gosc ~go?ć_gosc (Gość)01.06.2021 08:33

No to się teraz zacznie. Pieszy będzie Pan na pasach. Będą wyłazić pod auta bo on ma pierwszeństwo tylko nikt tego nie przewidział jaka ma szansę człowiek z 1,5 t samochodem i co z tego że będzie miał pierwszeństwo jak może to być ostatnie pierwszeństwo w jego życiu a kierowca dostanie zawiasy bo przecież nikt umyślnie tego nie zrobi później kierowca jedynie będzie musiał z tym żyć że zabił człowieka a pieszego już nie bedzie

254

goœć_piotrkowianin ~goœć_piotrkowianin (Gość)01.06.2021 11:10

Ja zawsze trombie na pieszych jak za wolno idom. Ale moge sobie na to pozwolić bo mam BMW.

34

go?ć_kinia ~go?ć_kinia (Gość)01.06.2021 13:04

Jak idę w mini to i tak każdy staje

62

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat