Mądry poczeka jak auta się zatrzymają i dopiero przejdzie a pozostali sami się wykasują.
A od dzis zamieniam sie w Rudego z Blok ekipy i bede krecil telefonem,jak kierowcy nie ustepuja pierwszenstwa pieszym i na policje.Szybko wyeliminuje sie najwieksze zakaly.
Przeżyłem lat.... dziesiąt i zawsze stosowałem zasadę wprowadzoną teraz przez mądrali z warszawskiej centrali. Czyli na ulicę nie wchodziłem bez pewności....Te przepisy zostały po prostu wymuszone gdyż tabuny zakręconych nastolatków zapatrzonych w swoje zabawki "zapominają" ,że ulica to ulica i można uszczerbek na zdrowiu ponieść. Czy to pomoże? Wątpię. Chyba podczas procesu sądowego i kierowca poniesie karę...
Polaki głupie jak karasie w stawie. Takie przepisy to owszem, mają Szkopy i na Litwie na przykład. Ale:
- tam z przepisami stoją w parze przystosowane do przepisów przejścia dla pieszych.
U nas jak w lesie. Jeszcze w dzienniku jakiś rajdowiec tłumaczy że kierowca ma czujność non toper zachowywac. Niech powie jak ten kierowca ma jechać po drodze z ograniczeniem 70 kmh zbliżając się do przejścia dla pieszych przez trzypasmową jezdnię, a piesi idą wzdłuż po chodniku. Paranoja posłów.
Ja tam wiem jedno, samochód jest twardszy od pieszego. warto poczekać.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!