Srock jest tak zlokalizowany, ze poprowadzenie obja,dow nie stanowi problemu. Jak by wyglądała sytuacja gdyby protest odbyl się w Sulejowie. Codziennie Konecka, Opoczynska i Piotrkowska w korku stoi. Nie lepiej jest w Przyglowie czy Poniatowie z tym, że w Sulejowie bezpośrednio wzdłuż ulic są liczne domy, sklepy, lokale usługowe i odbywa się lokalny ruch pieszych i aut. Jak długo jeszcze mieszkańcy Sulejowa to wytrzymają? Wczoraj od wczesnych godzin popołudniowych warkot i smród spalin. Dziś od 6 rano to samo z tym, że w korku większość stanowią ciężarowe. Co robią wladze żeby ograniczyć uciążliwość, dać normalnie funkcjonować, pozwolić otworzyć okno w domu. Czy trzeba iść w ślady rolników? Może warto bo do 2030 na obwodnice czekal nie będę.
po co omijać ,trzeba wspomóc rolników żeby ich nie wyzyskiwali zakłady mięsne iitp ,bo jak powstaną prywatne kołchozy na bazie upadłych gospodarstw to będziecie służyc w tych majątkach ,proszę zobaczyć jak wyglądają protesty na zachodzie i tam protesty wspierane są przez społeczeństwo i są o wiele radykalniejsze , nie patrzcie egoistycznie lecz trochę z wyprzedzeniem ,zmarnowali pgry, teraz biorą się za rodzinne gospodarstwa, bo już raz pozbytej ziemi się nie odzyska ,przypomnijcie sobie Drzymałę jak on walczył z uporem ,aby Go nie wysiedlili
Co ja zrobiłem chłopom że chcą mnie blokować i utrudniać życie.A kto z pisowcami się obżerał kiełbasą na wiejskich festynach. Jak głosowali to mają. Na Nowogrodzką i Żoliborz blokować! Ale tam, to strach bo można dostać pałą teleskopową po plerach.
To takie rolniki co ziemniaki czy jaja kupują w Biedronce lub Dino...
Nie musicie blokować żadnych dróg, ani manifestować. Wystarczy, że przestaniecie w końcu na nich głosować.
Następny "kukiz" się promuje. Bezpartyjny rucho-społeczny niby. A machina już go wciągnęła.
48h blokady Drogi Krajowej to paragraf. Mam nadzieję że policja poradzi sobie z rolnikami równie dobrze co z kobietami na strajkach
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!