A czy ktoś pamięta w tym mieście taką zimę, podczas której nie padałby śnieg i przez to warunki były dobre? Przecież to normalne, że podczas opadów warunki są utrudnione. Normalnym jest dla mnie także to, że nie da się odśnieżyć wszystkich dróg w tym samym czasie, choćby służby porządkowe się dwoiły i troiły.
nie ma co marudzić zawsze może byc gorzej. ciekawi mnie ilu z was odśnieżyło dzisiaj przed swoimi posesjami chodniki.
Na początku stycznia złożyłem wniosek do decydentów miasta, którego fragment prezentuję niżej i liczyłem, ale jak widać chyba się przeliczyłem;
Zachodzi pilna potrzeba analizy wniosków i różnych zgłoszeń z minionej zimy dla ustalenia miejsc szczególnie niebezpiecznych przy występowaniu gołoledzi. Takimi miejscami są skrzyżowania ulic charakteryzujące się znacznymi spadkami tj. stromymi podjazdami i niebezpiecznymi zjazdami np. ul. Zawodzie i Słowackiego, ul. Źródlana i Modrzewskiego, ul. ul. Dmowskiego i Energetyków i inne jak dzisiejsze zgłoszenie o śliskości na skrzyżowaniu ul. Zamenhofa i Modrzewskiego, czy też chodniki w rejonie ul. Mieszka I i B. Chrobrego. Należy również uwzględniać fakt, iż w miejscach zacienionych śliskość utrzymuje się dłużej.
W tym stanie rzeczy wnoszę o konstruktywne podejście do tematu i apeluję o rzetelne podejście do wykonywania obowiązków związanych ze zwalczaniem skutków zimy.
kiedys bylo lepiej bo ludzie sami odśnieżali a teraz lenistwo goni lenistwo
jest tragedia. urzędasy doopy grzeja zarówno w starostwie jak i w gminach a droga Piotrków - Wola przypomina Grenlandię. Brakuje pingwinów, zakupcie
Panie Janie. Czas na emeryturę. Pisać każdy może. Dziury łatam jak każdy. Trzeba było pracować na rzecz społeczeństwa w innych czasach.
początek zeszłego tygodnia w Piotrkowie burdel na ulicach jakich mało i to nie na osiedlowych ale na głównych przelotowych... wyjeżdżasz za Piotrków drogi czarne, nie ma śniegu i lodu w Łodzi tak samo... wczorajsze opady główna droga przez Bełchatów przejezdna, trasa do Piotrkowa czarna, wjeżdżamy do Piotrkowa i jeden wielki kanał!!!! Dziś nad ranem podobnie, Piotrków zasypany, mijam tablicę z przekreślonym znakiem zaścianka KOLOSALNA różnica...
Chciałem podpowiedzieć osobą odpowiedzialnym za stan ulic w mieście - dziś w nocy zapowiadane są kolejne opady!!!
wniosek jest jeden....... Wyprowadz sie gdzi indziej
To, że w tamtych czasach Pan Jan nie sypiał w styropianowym barłogu nie oznacza, że był społecznym szkodnikiem. Postawię każde pieniądze na tezę, że szkody - w tym poprzez najzwyklejsze złodziejstwo - uczynione przez obecne niby elity, setki razy przekraczają szkody poczynione w poprzednim ustroju.
Nie zakładam, że jesteś człowiekiem nierozumnym albo kłamliwym. Być może zostałeś wychowany w zafałszowanej tradycji, która od ponad 30 lat dla wielu środowisk jest jedyną prawdą - prawdą objawioną. Być może jesteś beneficjenten nowego rozdania - i garnąc do siebie konfitury ze wszystkich możliwych stron - byle jak myślisz sobie o czasach, w których takie grabienie do siebie nie byłoby możliwe...
Tak czy inaczej, chrzań Pan, Panie Janie, te wszystkie postękiwania nowomodnych pieniaczy i goń ich Pan do konkretnej i mozolnej roboty dla dobra wszystkich - w tym zwykłych ludzi.
Jeśli ktoś w siedem minut przejechał miasto z zachodu na wschód, to w czym jest problem?
Autor artykułu niech poda adres, to się zrobi "ściepę" na forum i wyślemy słownik ortograficzny.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!