metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
burka ~burka (Gość)03.11.2010 17:49

no wlasnie, podobno sa jakies limity na kampanie wyborcze, a u pana chojniaka wyglada, ze takich limitow nie ma. jesli chodzi o plakaty to wygrywa, tyle ze na razie nie widze pomyslu na inne promowanie siebie.
zobaczymy co inni kandydaci zaproponuja. poodbno czapla rozrzucil jakies ulotki. chcialabym sie dowiedziec czegos wiecej o kandydatach anizeli samych plakatow.

00

burka ~burka (Gość)03.11.2010 17:53

"sauron" napisał(a):
sauronranga
2 godziny temu, 16:07
Zadanie matematyczne dla wyborcy. Jeśli limit wydatków w wyborach na wójta (burmistrza, prezydenta miasta) w gminach do 500.000 mieszkańców stanowi iloczyn liczby mieszkańców i kwoty 0,50 PLN.To o ile ten limit przekroczył już kandydat Chojrak.

nie wiem czy dobrze licze ;) ale wyszlo mi 40.000zl?
jesli to prawda to chojniak pewnie przekroczyl ta kwote tylko przy samych duzych reklamach. widzialam je w rynku, po drugiej stronie mcdonalda, w poblizu II L.O..

00

sauron ~sauron (Gość)03.11.2010 17:55

"sauron" napisał(a):
Zadanie matematyczne dla wyborcy. Jeśli limit wydatków w wyborach na wójta (burmistrza, prezydenta miasta) w gminach do 500.000 mieszkańców stanowi iloczyn liczby mieszkańców i kwoty 0,50 PLN.To o ile ten limit przekroczył już kandydat Chojrak.

Podpowiedź do zadania 78 tysięcy mieszkańców razy 50 groszy to będzie 39 tysięcy złotych.

00

sauron ~sauron (Gość)03.11.2010 17:58

"burka" napisał(a):
nie wiem czy dobrze licze ;) ale wyszlo mi 40.000zl?
jesli to prawda to chojniak pewnie przekroczyl ta kwote tylko przy samych duzych reklamach. widzialam je w rynku, po drugiej stronie mcdonalda, w poblizu II L.O..

Znakomicie, brawo, super stawiam celujący z matematyki. Jaki z tego wniosek- kandydat Chojrak przekroczył prawo?

00

stonoga ~stonoga (Gość)03.11.2010 17:58

podział na okręgi wyborcze można prześledzić na stronie pkw.gov.pl. A co do kampanii samorządowej - to w Piotrkowie nie jest tak źle, jeżdżę po Polsce i widzę, że miasta są bardzo zaśmiecone. U nas trochę obecny Prezydent szaleje z tymi "śmieciami", najmniej chyba p. Dziemdziora i właśnie dlatego najprawdopodobniej na niego zagłosuje. Na forach i wśród znajomych wiele młodych ludzi go popiera. Facet ma podobno niezłe poczucie humoru a i w polityce jet już kilka lat i na sprawach miejskich się zna.Więc może doświadczenie i dobry humor to recepta dla Piotrkowa!

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga03.11.2010 18:02

"sauron" napisał(a):
Jaki z tego wniosek- kandydat Chojrak przekroczył prawo?

Nie pierwszy i nie ostatni to raz, niestety.

00

mieszkaniec ~mieszkaniec (Gość)03.11.2010 18:13

Pan Chojniak ustalił miejsca bezpłatne i sam to wczśniej wykorzystal dla swojej kampani

00

były wyborca ~były wyborca (Gość)03.11.2010 18:17

Proponuję przed pofatygowaniem się do urny przeczytać Rozdział 13 "Klubu Pickwicka" K. Dickensa... Ha, ha, ha...

00

krowa ~krowa (Gość)03.11.2010 19:18

Uwaga! Ogłaszam konkurs! Kto prawidłowa obliczy ilość banerów kandydata Krzysztofa Chojniaka w Piotrkowie ten może otrzymać nagrodę!Okazałą Nagrodę!

00

anigav ~anigav (Gość)03.11.2010 19:20

czy zauwazyliscie roznice wykonania kobylek ze sie tak wyraze chodzi mi o to cus wkopane w ziemie na czym wisza plakaty kandydatow? poboznego to takie jakies na predce zbijane z kilku łat i pilsni natomiast pana Czapli-cud mniod-solidna metalowa konstrukcja. od razu widac Kto? i z jakim podejsciem do wyborcow sie zwraca

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat