Ja odnośnie tego komentarza 500+ baranie to są pieniądze dzieci a jak jesteś ciekawy jak są wydawane to zapraszam na farna i zobaczysz .To nie nasza wina że kamienica się wali a miasto nie chce nam dac mieszkania bo pierwszeństwo mają rodziny patologiczne Tak usłyszałem od urzędnika więc nie pisz bzdur bo sam bierzesz 500+
a jakby właściciel z mieszkańcami w czynie społecznym rozebrali ten mały murek sami rozebrali skoro nie mają pieniędzy, to co by się stało, ja w bloku muszę za wszystko płacić i co mnie obchodzą rozpadające się murki w prywatnych budynkach czy podwórkach, co same mają się naprawiać albo za pieniądze podatników
A kto jak nie właściciel ma złożyć wniosek do nadzoru budowlanego o przeprowadzenie kontroli stanu technicznego? Za co oni biorą pieniądze że mieszkańcy muszą zgłaszać? A może tak któryś z radnych okręgu nr 1 to zgłosi co?
Oto oni:
1.Lech Kaźmierczak - Razem dla Piotrkowa K.Chojniaka
2. Przemysław Winiarski - Razem dla Piotrkowa K.Chojniaka
3. Mariusz Staszek - Razem dla Piotrkowa K.Chojniaka
4. Krzysztof Kozłowski - Niezrzeszony
5. Tomasz Sokalski - Razem dla Ziemi Piotrkowskiej
Pozdrawiam panów radnych i do roboty bo wybory za 3 miesiące.
Młode- Stare miasto, projekt, którym szczyci się obecna władza jakoś w rzeczywistości młodo wygląda tylko z wierzchu i to też nie wszędzie.
Ja tylko przypomnę jaki był lament jak rozbierano rozpadające się, krzywe kamieniczki na ul.Starowarszawskiej... Jak widać rozebrano za mało. Prywatni właściciele tych ruin tylko blokują rewitalizację ; jak coś wyremontować na swój koszt to nie, jak sprzedać miastu za realną cenę- nie. Wszystko na nie...
Totalna głupotą było inwestowanie w Stare Miasto, to wszystko nadawało się tylko do wyburzenia (podobnie jak ul. Wojska Polskiego) a na tym miejscu powinien powstać park, ludzi przenieść do nowych kamienic wybudowanych ze środków miejskich, które poszły na rewitalizacje Starówki, której pies z kulawa nogą nie odwiedza.
A co za różnica czy wyborca mieszka w gminnej czy prywatnej kamienicy?
Jak po głosy wyborców to nie patrzycie gdzie mieszkają a jak im się dzieje krzywda to po wyborach doznajecie amnezji. Ot i kandydat na radnego ten sdds.
A co z chodnikiem na Zalesickiej, to jest problem mieszkańców, a nie jakaś tam ściana, która z reszta jak widać zabezpieczona jest taśma. Zajmijcie się poważnymi problemami, a nie prywatą
To tylko margines potrzeb Miasta. Na nic nie ma pieniędzy ! ! !
Ponowne pytanie - dla kogo i na czyje zamówienie budowana jest Mediateka ? ...........
Magistracie, co można było jeszcze zrobić za te roztrwonione fundusze ....... na pewno; nowe, lub wyremontować ulice, parkingi, remonty budynków z zasobów Miasta, przedszkola, żłobki, place zabaw itd, itd .......
Obecnie, kto podjął decyzję na wykonanie chodnika w ciągu ul. W. Polskiego (POW - Toruńska) z kostki granitowej. Czy to jest miejsce dla pieszych, czy dla podkutych koników, ciągnących furmanki na żelaznych kołach-obręczach. Paranoja ..........
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!