Mam twarz raczej średniego wyglądu więc te maski mi nawet przypasowaly i podoba mi się ten nakaz noszenia.
No cóż. W tym "temacie" nic nie wskazuje ,że będzie lepiej. Rząd naprawdę nie wie co z ta koronką robić. Wymyka się to wszystko spod kontroli a i naród zaczyna się już buntować. Jeśli sytuacja gospodarcza się znacząco pogorszy to jesień może przypominać tę z 1980r.
PS. Nie bardzo rozumiem dlaczego rzecznik ministra zdrowia jest taki niemrawy. Rzecznik który reprezentuje bardzo ważne ministerstwo /jeszcze w dobie zagrożenia/ wypełnia swoją rolę jakby był cały czas w "półśnie". Ale może nikt bardziej energiczny tej fuchy przyjąć nie chciał.
Ja nie mam internetu i nie muszę wiedzieć o nakazie noszenia maseczki przecież nikt mi tego nie kazał nosić.
W trybie pilnym to powinni przepisy te umieścić w ustawie. Konstytucja gwarantuje, że obywatela można ukarać na podstawie ustawy. Teraz przepisy te są w rozporządzeniu, czyli akcie niższej rangi. To powoduje olewczy stosunek wielu do tego obowiązku. Z kraju dochodzi wiele głosow że sądy uniewinniaja ukaranych ponieważ jest to sprzeczne z prawami obywatelskimi.
Kiedy rząd zrozumie i wysłucha opinii specjalistów, że noszenie masek jest szkodliwe dla naszego zdrowia gdyż zagrzybiamy sobie organizm patogenami, które wydychamy i zamiast oczyszczać organizm zatruwamy do poprzez zakrycie ust i nosa. Ludzie nie rozumieją tego, że nasz organizm musi się oczyszczać, a te pseudo maski przed niczym nie chronią, a tylko szkodzą. Cząsteczki wirusa są o wiele mniejsze niż pory w maseczkach i taka niby maska może zatrzymać około 3 % wirusa a reszta i tak się przedostanie. Bardziej powinniśmy się skupić na zachowaniu dystansy higienie, a nie na noszeniu masek. Jeżeli już mamy zakrywać twarz to tylko przyłbice bo nie powodują szkody dla naszego organizmy tak jak noszone przez wiele godzin maski, które można tak naprawdę nosić kilka minut gdyż dłuższe noszenie powoduje tworzenie się różnych grzybów itd. Objawem tego są np wszelkiego rodzaju krostki liszaje na twarzy. Nasi politycy powinni starać się zadbać o nasze zdrowie, a nie na siłę o własne interesy wprowadzając przepisy, które będą dawały im możliwość karania nas mandatami. Ludzi trzeba edukować, a nie karać bo tworzenie zakazów prowadzi do wszelkiego rodzaju buntu w obywatelach
Karanie za brak maseczki niezgodne z konstytucją. Tak zdecydował sąd
https://businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/prawo-i-podatki/kary-za-brak-maseczki-niezgodne-z-konstytucja/y1bvllh
Na hali 38 stopni a ja mam przez 8 godzin stać w masce raczej się nie da tak pracować proszę mi to wytłumaczyć.
Nie wiem czy państwo wiecie, ale WHO niedawno potwierdziło że prawdopodobieństwo zarażenia się od osoby przechodzącej wirusa bezobjawowo jest bardzo małe. Skuteczność ochronna zwykłej maseczki wynosi około 3%. Dodatkowo w zeszłym roku o tej porze było więcej zgonów niż teraz w dobie śmiertelnego wirusa covid19. Wnioski proszę wyciągnijcie sami. O ile jeszcze potraficie to zrobić ;) Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo zdrowia.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!