Jaka powakacyjna sesja. Powakacyjne była by wtedy, gdy odbyła się ona we rześniu (tydzień później) no ale wtedy nie wpadła by dietka za sierpień.
Jak na razie z tymi psami jest wesoło. Na razie uradzili, że średnie i duże psy muszą być na smyczy tak samo jak i rasy agresywne. Konia z rzędem kto powie jaki to jest pies mały, średni i duży ? Ile centymetrów musi mieć by być zaliczonym do którejś z grup ? Tak samo jak mierzyć agresję ? Przecież mały york potrafi być agresywniejszy niż dobrze ułożony owczarek. W dodatku nie wiem jak ma wyglądac kwestia rasowości. Przecież psów z rodowodem jest mało. A jak nie ma rodowodu to nie jest to pies rasowy. Bo krzyżówka owczarka i kundelka daje psa, który już do żadnej z ras nie należy. Więc tworzy się martwe prawo. Kiedy straż miejsca zatrzyma mnie np. z psem podobnym do buldoga to czy będa mogli powiedzieć, że pies jest średni czy mały ? I czy agresywny ? Lepiej zakazać wszystkim psom wstępu do parku, to nie dfość, że nie będzie kompromitacji przy stosowaniu prawa to w dodatku będzie porządek bo nie będzie goowien w alejkach.
A zakazać to powinni również połowu ryb w parkowych stawach .Idąc z dziećmi na spacer nie muszę oglądac jak facet daje obuchem noża po łbie małym rybkom i je patroszy na miejscu. Ja już wiele rzeczy w życiu widziałem...ale dzieci niekoniecznie muszą to oglądać.
Psy psami ,sle czy wiecie ,że kombinują żeby zakazać jazdy rowerami /w domyśle hulajnogami/ i innymi "pojazadmi" co maja kółka po bocznych piaszczystych alejkach w sztandarowym parku. Przyczyna jest prosta. Polne ,piaszczyste drogi mogą być.... rozjechane.
Co to nie ma wazniejszych spraw tylko pierdołami sie zajmować ,co z bezrobociem w miescie i okolicy wszystko pada ale władza ma sie dobrze jak widac .Ci nieudacznicy nic nie potrafia zrobić i czekaja jak ktoś coś da to sie co zrobi .Gierkowi do piet nie dorastają i wstyd ,ze takie nieudolne władze mamy w mieście i powiecie
Codziennie rano pańcie wyprowadzają pieski na plac zabaw i boisko szkolne przy szkole nr 11.Psy sobie biegają ,załatwiają swoje potrzeby,a pańcie siedzą sobie na ławeczkach i od rana plotkują.Potem przychodzą dzieci na plac i jak które ma szczęście to nie wdepnie w psią kupę.A przecież niedaleko są łąki i tam pieski mogły by wyprowadzać swoje opiekunki.
Jak widać nie ma ważniejszych spraw no ale w końcu cokolwiek radzić trzeba :)))
No a czy pies będzie mógł wprowadzić ludzia na smyczy do parku? No i kto ma po ludziu posprzątać jak napaskudzi? Nie jest ważne o czym na sesji debatuje się, ważne by dietka wpadła.
A tak po demokratycznemu to prezydent jest od rządzenia a Rada od jego rozliczenia i żadne sesje co kilka dni są niepotrzebne. Więcej na http://sklave.manifo.com/polityka
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!