wg mnei wystarczyło by zatrudnienei większej ilości funkcjonariuszy w powiatowych oddziałach i praca na 3 zmiany w nocy i godzinach późno wieczornych. wieczorem bezpieczeństwa w tamych miejscowościach bezpieczeństwa pilnuej tak naprawde komisariat w PTB.
ja jestem tego zdania ze jesli samemu nie skreci sie karku zlodziejowi, to na policje nie ma co liczyc
Wykrywalność spadła bo przestali karać i łapać pijanych rowerzystów a to tez się wlicza.
wieczorm to sami sie boją własnego cienia a od tego daleka droga do wykrywalnpości
Funkcjonariuszy nie jest tak mało. Problem leży gdzie indziej, etatami w Piotrkowie i okolicach zarządza Komenda w Łodzi, a tą z kolei zarządza Komenda w stolicy. Policjantów pochodzących z Piotrkowa i okolic w samej Łodzi pracuje kilkanaście/kilkadziesiąt.
MHM ale mi bardziej chodziło o to że w małych miasteczkach komisariaty pracują do 18 maxymalnie potem nikogo tam nie ma albo jeden funkcjonariuzz dla zasady
Policja powinna częściej patrolować okoliczne gminy, ale nie tylko główne drogi - raz wieczorem, raz rano, raz w nocy (błysnąć kogutem prewencyjnie). Sprawdzać podejrzane samochody, spisywać numery. Prawda jest jednak taka, że policji nie widać - ani w mieście (na Łódzkiej to wyjątek). Druga sprawa to gminy powinny w znacznym stopniu dotować patrole ponadnormatywne, wymóc utworzenie nowych komisariatów (Gorzkowice obsługują teren CZTERECH gmin!)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!