Sprawę należy drążyć. Uważam również, że poza kontrolami w spółce, fiskus powinien przyjrzeć się dochodom pana prezesa i jego rodziny - tak, żeby nie było żadnych niedomówień.
Natomiast panie Stankowski - kiedy słuchałem wymiany zdań między panem, a panią Marleną Głowacką przypomniały mi się lata głębokie PRL - w taki sposób mówili partyjniacy w zakładach pracy: buta arogancja i brak argumentów poza mówieniem w kółko o kampanii wyborczej. Może porozmawia pan merytorycznie o spółce np. ile razy w jaki sposób ubiegał się pan u władz Piotrkowa o wystosowanie do UE dofinansowania na wymianę taboru?
MZK to czubek góry lodowej, nie takie rzeczy dzieją się w innych spółkach. Dlaczego Rada Nadzorcza dopiero teraz robi kontrolę? Czym zajmowała się kiedy podejmowano decyzję o zakupie, a później sprzedaży? Swoją drogą, panie prezydencie Chojniak ubiegający się o reelekcję: przysięgnie Pan na zdrowie i życie swoich dzieci, że po ewentualnych wygranych wyborów wodociągi nie zostaną sprywatyzowane w całości lub częściowo? Coś mi się wydaję, że nie. Ludzie, wyborcy obudźcie się i obiektywnie popatrzcie jakie szambo płynie przez Piotrków po tych 12 latach rządów prezydenta Chojniaka.
Pani radna ośmieszona faktami. Ale tak to jest jak się ma małą wiedzę i doświadczenie
Krzysztof Chojniak jest zmęczony.On już ma dosyć, a koledzy mu każą kandydować.
A gdzie gospodarz miasta??? Chojniak przebija wszystkich swoją niewiedzą na temat spółek którymi zarządza!!! Przecież to jakiś obłęd!!!
Taka ciekawostka: związki zawodowe weszły z zarządem spółki w spór zbiorowy, domagają się podwyżki płac. Na najbliższej sesji ma być głosowana uchwała o przekazaniu MZK 1 mln zł (jakiś kwartał temu dostali 500 tys.). Pytanie: co się zmieniło, że nagle związki zawodowe popierają prezesa?
W 2012 roku po 9 miesiącach eksploatacji MZK zwróciło czy też odsprzedało do firmy MAN mana NL263 nr 50: http://phototrans.pl/15,250960,17.html
Też pewnie na nim nie zarobili.
Właśnie to jest śmieszne najpierw związki są z prezesem w sporze zbiorowym jak mowia a teraz nagle związki murem za prezesem przecież żeby iść po podwyżkę trzeba mieć jakieś argumenty dla prezesa żeby dostać ta podwyżkę i z reguły są to argumenty wytykajace błędy. Prawda jest taka że w każdym zakładzie są jakieś uchybienia które są ukrywane przez związki bo ciężko teraz znaleźć związki zawodowe które nie mają profitów i paczek na święta i chcą stanąć po stronie pracownika . Ci Panowie na tych zdjęciach reprezentujący niby związki zawodowe nie wyglądają na takich co by za pracownikami murem stali .jeden z komentujących pisze że pan Jabłoński nie bronił ludzi jak był zwiazkowcem to teraz Ci co są w związkach powinni dawać przykład jak być związkowcem nie za paczki tylko po prostu tak po ludzku zwykłym człowiekiem nie dla własnego interesu tylko dla ludzi którzy wybierają tych związkowców .
Mzk Związki zawodowe?????, dobry żart wszyscy podlegają kierownictwu. Paczki premie dla wybranych... Ot to są związki zawodowe w tej firmie
Oświadczenie Pani Prezydent Marleny Wężyk Głowackiej : "➡ OŚWIADCZENIE do pracowników MZK
Zapewne wszyscy Państwo widzieli moją konferencję w sprawie nieprawidłowości w państwa przedsiębiorstwie.
Celem mojego działania jest przywrócenie normalności w MZK i naświetlenie pewnych nieprawidłowości.
Oświadczam Państwu, że jeżeli zostanę Prezydentem Miasta przywrócę dobre zarządzanie, wymienimy tabor, a przede wszystkim przywrócę godność pracowników MZK.
Koniec z zastraszaniem pracowników i podobnymi nieetycznymi praktykami. Nie mam planów redukcji załogi. Wprost przeciwnie, ponieważ w ramach planu rozwoju komunikacji publicznej będą potrzebni nowi pracownicy.
#Piotrkow #MZK #MarlenaWezykGlowacka #OtwartyPrezydent"
"Krzysiu gdzie jesteś" to nie tylko tytuł bajki wchodzącej na ekrany kin ale jakże genialne hasło dla naszego prezydenta. A z drugiej strony czemu nikt o spółkę MZK nie pyta wiceprezydenta Kacperka odpowiedzialnego za komunikację w mieście?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!