metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)07.05.2020 09:27

Najważniejsze że kościoły,galerie i biblioteki już funkcjonują

42

gość ~gość (Gość)07.05.2020 12:02

Moje dzieci nie wrócą do szkoły. Nie będą narażać zdrowia i życia dla pary tygodni nauki. Mieszkamy z dziadkami , zdrowie całej rodziny jest najważniejsze. Syn pisze egzamin 8 klasiaty , po co ma iść i nagle się rozchorować i np później będzie kłopot z napisaniem egz w terminie.

82

po co to? ~po co to? (Gość)07.05.2020 09:45

Teraz to bez sensu puścić dzieci na 2 tygodnie do szkoły. Po co? Żeby się zaraziły na wakacje? Jak młodzież się spotka po takim czasie to raczej między sobą odległości nie zachowają.

92

gość ~gość (Gość)07.05.2020 07:39

Dajcie spokój, dzieci mi się rozchorowały

13

gość ~gość (Gość)07.05.2020 12:53

Czy żłobek czy przedszkole czy szkoła . Nie ważne. Ważne jest życie dziecka. Życie jest jedno.Podziwiam za odwagę osoby które posłały dzieci do żłobków i przedszkoli. Ja zrobiłabym wszystko żeby nie posłać, zorganizowała bym choćby opiekunkę studentkę, kogoś z rodziny. Czy jest zresztą możliwość pobierania zasiłku do 24.05 jak nie matka to ojciec.

34

gość ~gość (Gość)07.05.2020 12:58

Wirus może pojawić się nagle , dzieci mogą zarażać i nie wiedzieć. To ryzyko dla nauczycieli , całych rodzin . Mój mąż jest w grupie ryzyka , ma szereg różnych chorób i nie puszczę dzieci do przedszkola i szkoły by stwarzać ryzyko dla rodziny bo tak ogłosi minister. Co innego gdyby musieli wracać na 2_3 miesiące a na koniec maja czy w czerwcu nie pójdą. Ta końcówkę mogę nadal przerabiać z dzieckiem w domu , a z przedszkolakiem nie mam nauki zdalnej.

42

Radi ~Radi (Gość)07.05.2020 21:14

Powinni zakończyć rok szkolny z końcem maja, a lekcje zdalne to jakaś kpina ,ciągle coś na maila przysyłają a większość dzieci tylko spisuje pod okiem rodziców, nauczyciele sami nie są przygotowani do lekcji zdalnych ,ostatnio pani prosiła robić lekcje w programie komputerowym którego sama nie umiała obsługiwać powiedziała że dla niej to czarna magia, ale od rodziców i dzieci się wymaga ,więc wytłumaczyłem jej jak się łączyć, przepraszam to ja mam uczyć panią nauczyciel ,parodia , a dwie inne panie nauczyciel nie posiadają swojego adresu e-mail ale proszą żeby lekcje wysyłać na maila ,więc zapytałem gdzie wysyłać lekcje ,proszę wysłać na stronę szkoły, nauczyciel może a my musimy bo tak im minister nakazał. Pozdrawiam rodziców siedzących z lekcjami po pracy.

50

gość ~gość (Gość)07.05.2020 22:19

Uczniowie nie uczą się tak jak wcześniej ale nauczyciele też nie prowadzą lekcji jak wcześniej. Polecają recytować wiersze, odpytują czegoś czy zlecają pisać zadania przy włączonej kamerce pod okiem nauczyciela w formie kartkowki ( nie że oni dyktują tłumacza ) , a sami przed kamerami nie prowadzą lekcji. Sprawdzają dzieci i pracę rodziców , czemu sami nie prowadzą lekcji np 4 godzinki z kamerką gdzie by omawiali temat , dzieci na bieżąco by uzupełniały ćwiczenia zeszyty i wtedy rodzic nie robiłby nic w domu z dzieckiem. Tyle dajemy radę zdalnie to po co wracać. Szkoła to za duże skupisko , nikt nie nadąży po każdym wycierać klamek i poręczy.

40

gość ~gość (Gość)08.05.2020 12:08

W Danii i Niemczech otworzyli szkoły ale nauka jest na zmiany , klasy liczą po ok 10 uczniów. I nawet tam nie wszyscy uczniowie powrócili do szkoły w obawie o zdrowie własne i swoich rodzin. Czy w Polsce byłaby możliwość stworzenia klas 10 osobowych ? Wynagrodzenie za nadgodziny dla nauczycieli ,skoro by pracowali dwa razy dłużej ?

21

gość ~gość (Gość)08.05.2020 11:46

Odliczając Boże Ciało i ostatni tydzień , w którym i tak już nauki nie ma oraz dni wolne na egzaminy 8 klas to jest ok 14 dni nauki. Czy warto narażać dzieci na ryzyko zakażenia oraz dodatkowy stres związany z przeprowadzaniem kartkówek i sprawdzianów ? Dzieci odzywczaiły się od systematycznej nauki i ciężko będzie wrócić na sam koniec. Nie wspominając że jest tez sporo dzieci które nie mają uzupełnionych na bieżąco zeszytów , ćwiczeń , bo robią tylko to co jest do odesłania nauczycielowi , zatem wrócą by nazbierać niedostatecznych ?

12

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat