No, to producenci kasków dla rowerzystów mają chyba odpowiednio wpływowe lobby, bo chyba trzeba być bardzo naiwnym, żeby wierzyć, iż chodzi tu o bezpieczeństwo tych rowerzystów. Od pół wieku jeżdżę na rowerze, nigdy nie używałem kasku, nigdy też nie uderzyłem się w głowę w związku z jadą na rowerze, a teraz... jakoś mi się po tej informacji odechciało jazdy na rowerze. Nie dam zarobić producentom kasków i tyle! Zresztą.... niektórzy wrzeszczą: zaaaakaz pedałooooowania, to może już trzeba sobie z tym pedałowaniem (na dodatek w kasku!) dać spokój...
Żałosne Państwo Policyjne, jeszcze niech pisowce uchwalą aby przechodzić obok patrolu z rękoma za głową i krokiem defiladowym, żałosny ciemnogród Macierewicza, najpierw przeczytajcie ze zrozumieniem co uchwalono, a później proszę pisać posty!
Ręce na kierownicy wiąże się z możliwością okazania prawa jazdy! No chyba że będę je miał w zębach! ????
A i tak jest mało policjantów w piotrkowskim RD, a do tego się wyzbywają...
Chciałbym jeszcze dopisać że tylko kwestią czasu jest, iż podczas kontroli drogowej policjant będzie miał obowiązek sprawdzić czy pasażerka w pojeżdzie, to na pewno żona kierowcy, czy przypadkiem nie i jeżeli to nie żona, to będzie mał prawny obowiązek poinformować odpowiedną służbę i instancję o zaistniałym procederze.
Jednym słowem znów chodzi o kasę.Schowany policjant wiadomo że więcej zarobi.Ciekaw jestem kiedy zakażą używania cb.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!