Ja uwazam ze pieszy nie powinien miec pierwszenistwa na drodze dwupasmowej. Bede jechal potrace kogos zamkną mnie na 2 lata albo i nie a ktos straci zycie czy zdrowie jaki ma to sens ze bedzie to wina kierowcy jak piszego moze juz nie byc na swiecie
Żadne światła, zwężenia, podświetlenia i Bóg wie co nie zastąpią zdrowego rozsądku i oceny pieszego. Lepiej czasami poczekać niż wbijać się na jezdnię w ostatnim momencie. W starciu 80kg (średni człowiek) z 1500 kg (średnie auto) - człowiek jest ZAWSZE na straconej pozycji.
I jeszcze powinien być aktywowany komunikat z głośników: uwaga,uwaga, nadchodzi! Oraz mogłoby być rozsypywane konfetti ze specjalnych pojemników. Nie zaszkodziłby nadmuchiwany policjant ze skrzydłami na koniu uruchomiany przy każdym podejściu pieszego. I to chyba wszystko.
Jestem zarówno pieszym jak i kierowca, kilkanaście dni temu przejeżdżając tamtedy zza żywopłotu wyszła pani w celu przejścia przez ulicę ( w tamtym miejscu czteropasmowa). Dokładnie pomiędzy przejściem dla pieszych między Guljana a światłami. Widocznie Pani bardzo się spieszylo. Także wszelkie potrącenia pieszych nie zawsze są z winy kierowcy, ale z winy samych pieszych. Ale wszyscy dokładnie o tym wiedzą.
Aktywne przejście dla pieszych. A ja naiwny, patrząc na wykopy myślałem że to będzie przejście podziemne dla pieszych.
Idą wybory to Chojniak udaje, ze dba o miasto i na ostatnia chwile 10 inwestycji na raz...obleśne
Każde rozwiązanie które poprawi bezpieczeństwo pieszych i kierowców jest wskazane!
Niedawno wybudowano chodnik przy ul Iwaszkiewicz zasługi jego powstania przypisuje sobie radna najbardziej klamliwej parti(pis) niejako Wiesława Olejnik co jest kolejnym klamstwem!!!!. Chodnik w ramach budżetu obywatelskiego został zgłoszony w2017r i dzięki głos mieszkańców przeszedł do realizacji w roku 2018. Taka jest prawda!!!. Ta Pani w decydującym momencie wraz z innymi radnymi pis głosował przeciwko budowie ronda Dmowskiego - Żelazna!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!