metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)20.07.2018 12:30

Piesi na tory

26

dyrdymał ~dyrdymał (Gość)20.07.2018 09:32

Aktywne przejście dla pieszych. A ja naiwny, patrząc na wykopy myślałem że to będzie przejście podziemne dla pieszych.

163

gość ~gość (Gość)20.07.2018 09:51

Jestem zarówno pieszym jak i kierowca, kilkanaście dni temu przejeżdżając tamtedy zza żywopłotu wyszła pani w celu przejścia przez ulicę ( w tamtym miejscu czteropasmowa). Dokładnie pomiędzy przejściem dla pieszych między Guljana a światłami. Widocznie Pani bardzo się spieszylo. Także wszelkie potrącenia pieszych nie zawsze są z winy kierowcy, ale z winy samych pieszych. Ale wszyscy dokładnie o tym wiedzą.

240

gość ~gość (Gość)20.07.2018 11:15

I jeszcze powinien być aktywowany komunikat z głośników: uwaga,uwaga, nadchodzi! Oraz mogłoby być rozsypywane konfetti ze specjalnych pojemników. Nie zaszkodziłby nadmuchiwany policjant ze skrzydłami na koniu uruchomiany przy każdym podejściu pieszego. I to chyba wszystko.

172

fghfghfgh ~fghfghfgh (Gość)20.07.2018 10:54

Żadne światła, zwężenia, podświetlenia i Bóg wie co nie zastąpią zdrowego rozsądku i oceny pieszego. Lepiej czasami poczekać niż wbijać się na jezdnię w ostatnim momencie. W starciu 80kg (średni człowiek) z 1500 kg (średnie auto) - człowiek jest ZAWSZE na straconej pozycji.

170

gość ~gość (Gość)20.07.2018 17:23

Ja uwazam ze pieszy nie powinien miec pierwszenistwa na drodze dwupasmowej. Bede jechal potrace kogos zamkną mnie na 2 lata albo i nie a ktos straci zycie czy zdrowie jaki ma to sens ze bedzie to wina kierowcy jak piszego moze juz nie byc na swiecie

75

razdwatrzy ~razdwatrzy (Gość)20.07.2018 09:22

To na pewno nie pomoże. Muszą być normalne światła ! A i tak z takimi światłami trza się rozglądać....

713

Witek ~Witek (Gość)20.07.2018 12:31

To pieszy ma uważać a nie leźć jak krowa z pastwiska. Droga dwukierunkowa jaki jest problem z przechodzeniem to nawet pies ma odrobinę więcej rozumu i wie jak się trzeba zachować

201

gość ~gość (Gość)20.07.2018 18:28

Pasywne chyba

40

gość ~gość (Gość)20.07.2018 12:27

Będzie beka ja stanę i bende ciągle naciskiwał korek będzie aż pod rondo :):)

49

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat