metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
sulejowianka ~sulejowianka (Gość)04.01.2013 12:21

Jedno mnie tylko dziwi. Wszyscy chcą mieć coś do powiedzenia w tej sprawie, a władze gminy jak zwykle milczą!!! Tak jak było w sprawie odpadów. Ludzie sprawę rozdmuchali, a władze później laury zebrały i burmistrz śmietankę wypił!!! Teraz jest tak samo. Czemu urząd milczy!!! Gdzie jest burmistrz!!! My komentarzami na e-piotrków NIC nie zdziałamy.

00

luzik ~luzik (Gość)04.01.2013 13:57

Szkoda, że "SULEJ" raczej dołuje i stał się rejestrem urzędowych zdarzeń dawno minionych ... To na marginesie.
Natomiast trzeba stanowczo stwierdzić, że nikt nie ma prawa przywłaszczyć sobie dorobku aktualnie wydawanego SULEJA.
Jeśli ktoś będzie chciał coś takiego zrobić, to będzie znak, że nie o meritum mu chodzi, a jego intencje nie są zbyt czyste (to tak tylko, żeby delikatnie zasygnalizować problem).

00

mieszkaniec gminy ~mieszkaniec gminy (Gość)04.01.2013 16:01

"sulejowianka" napisał(a):
Jedno mnie tylko dziwi. Wszyscy chcą mieć coś do powiedzenia w tej sprawie, a władze gminy jak zwykle milczą!!! Tak jak było w sprawie odpadów. Ludzie sprawę rozdmuchali, a władze później laury zebrały i burmistrz śmietankę wypił!!! Teraz jest tak samo. Czemu urząd milczy!!! Gdzie jest burmistrz!!! My komentarzami na e-piotrków NIC nie zdziałamy.

Tak jak pisałem w tej sprawie 01 stycznia, burmistrz poruszył tą sprawę na sesji Rady Miejskiej w dniu 28 grudnia. Radni też w tedy zabrali głos w tej sprawie wyrażając swój sprzeciw wobec używania nazwy "Sulej", przez Sulejowskie Stowarzyszenie Rozwoju, w głosowaniu.

"realnie" napisał(a):
Jesteś dzieckiem ? Etyka w dzisiejszych czasach ?

Ja tylko napisałem, że "politycy powinni mieć odrobinę [/b[b]]etyki" a nie, że ja mają.

00

patriot ~patriot (Gość)04.01.2013 18:46

Sulej to dziś tuba propagandowa władz

00

Bil ~Bil (Gość)04.01.2013 19:59

oś takiego w internecie znalazłem.
http://www.kto-kogo.pl/El%C5%BCbieta_Wiaderek#91deea41090edb6f1ed51863db6723f8

00

SULEJ-redaktor naczelna ~SULEJ-redaktor naczelna (Gość)04.01.2013 21:05

Cytuję:
~realnie (Gość)
...ale to wazeliniarstwo w stosunku do obecnej polityki władzy

Między wazeliniarstwem, a krytyką gminy dla mnie nie ma różnicy, bo za obie te cechy często "obrywam" jednocześnie. Chętnie opowiem za co, ale to długie historie. Poważnie mówiąc - nie planujemy tekstów agresywnych w ocenach, ponieważ jesteśmy zbyt "mali", aby sprawdzić wiarygodność takich informacji. A na prawników nas nie stać.
Podkreślę raz jeszcze, że charakter naszego czasopisma jest kronikarsko –historyczny.

Cytuję:
czy jeżeli jako stowarzyszenie założę taką podobną gazetę ...

Założenie gazety to nie sprawa stowarzyszenia, a rejestracji sądowej i określenia linii programowej - ale rozumiem, że pytanie dotyczy finansowania. W przypadku SULEJA robiliśmy początkowo również druk (13 lat temu to były kserówki). Potem, z pewnym już dorobkiem, trzeba było trochę ponegocjować z gminą o dofinansowanie druku. Próbujcie.

Cytuję:
Sulej 45 wlewał się do domu drzwiami i oknami, a teraz nigdzie go nie widzę

SULEJ jest wydawany w nakładzie 700 szt. i w dalszym ciągu wykładamy go w kościołach, w sklepach, urzędzie, w MOKu, w bibliotekach itp. Jeżeli w tych punktach braknie, proszę pisać do nas.

Cytuję:
a ta wkładka prezentująca trzech ładnych radnych powiatowych...

Wkładka do SULEJA 45 była całkowicie finansowana przez tych trzech radnych, a my tylko pozwoliliśmy, aby była rozdawana z gazetą. Kierowaliśmy się tym, że panowie byli z konkurencyjnych partii, ale wspólnie pracowali na rzecz naszej gminy.

Cytuję:
ile urząd wydał na druk ?...

Cena druku jest ustalana na podstawie zapytań ofertowych i stawki w drukarniach są podobne. Naprawdę nie wiem, czy mogę to ujawniać na forum.

00

realnie ~realnie (Gość)04.01.2013 22:22

"SULEJredaktor-naczelna" napisał(a):
ponieważ jesteśmy zbyt "mali",

Pani Redaktor to przedziwna niemoc, która zapanowała w tej gminie. Jest Pani radną, przewodniczącą komisji, Pani mąż też radny i nic nie można ? No tak bo u nas to już tak jest, że nawet jak się z burmistrzem rozmawia to też nic nie może. To może kilka tekstów do Suleja ja podeślę i odpowiedzialność wezmę na siebie, a co do prawników to są w urzędzie to może do nich warto się zwrócić . Może pomogą ?

SULEJ jest wydawany w nakładzie 700 szt

Czy ten o nr 45 z listopada 2010 też był w tej samej ilości ?

Naprawdę nie wiem, czy mogę to ujawniać na forum.

Wydatkowanie pieniędzy publicznych jest jawne w tym kraju, chyba jeszcze, no chyba że nie dotyczy to naszej gminy ?

00

bezrobotny ~bezrobotny (Gość)04.01.2013 23:14

nie ma znaczenia kto ma rację, czy Pan Pol czy Pani Sarlej (chociaż prawa autorskie = że to Pani ma rację) znaczenie ma czy Pan Stach, "SULEJEM" zostanie, jeżeli tak, to ja wyjeżdżam a Wy "róbta, co chceta"

00

kwas ~kwas (Gość)05.01.2013 00:33

3 panów we wkładce? Ja tej wkładki nie miałem. Co na niej było?

00

vinci ~vinci (Gość)05.01.2013 16:08

SULEJ jest wydawany w nakładzie 700 szt. i w dalszym ciągu wykładamy go w kościołach, w sklepach, urzędzie, w MOKu, w bibliotekach itp. Jeżeli w tych punktach braknie, proszę pisać do nas.

Nie twierdzę, że teraz "Sulej" nie jest wykładany w tych miejscach i ma nakład 700 egz. Nas interesuje konkretnie nr 45 który był ROZDAWANY do ręki i był zwiększony nakład.

nie wiem, czy mogę to ujawniać na forum.

Na podstawie jakiego paragrafu Pani nie może tego ujawnić? Nawet pieniądze na straże są jawne.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat