Koniec roku to znowu nagonka,a pieszy to to co święta krowa że potrafią metra przed autem wejść pod niego
O super artykuł, bo nie wiem czy 20 minut temu, jadąc do pracy, na pasy wszedł mi młody ninja (zakapturzony, na czarno). Przypominam, że jest jesienna szarówka, deszcz i co za tym idzie rozkojarzenie. Praktycznie go nie widziałem, zahamowałem tuż przed pasami. Kierowcy - uważajcie. Ale i piesi, szczególnie najmłodsi = włączcie myślenie, bo źle to się skończy. Uważam, że powinna być lepsza edukacja w tym zakresie właśnie NAJMŁODSZYCH.
Zdecydowana większość wypadków z udziałem pieszych jest z winy kierowców, ale to nic dziwnego - wystarczy poczytać sobie komentarze kierowców, którzy prawo jazdy znaleźli w paczce chipsów pod artykułami, które informują o takich zdarzeniach.
Wcale się nie dziwię popatrzeć tylko w naszym mieście latarnie nie zapalane na ulicach i chodnikach ciemno jak w d...e
Akurat w Norwegii byłem kilka lat i tam pieszy ma bezwzględne pierwszeństwo już w momencie, gdy zbliża się do przejścia. U nas też tak jest zgodnie z przepisami ale kierowcy są tym oburzeni a wg mnie to dobry przepis. Pozostaje tylko nauczyć tego kierowców ale łatwo nie będzie widząc co się działo w internecie w momencie wejścia tego przepisu
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!