Piotrków Tryb zarobki przeciętne 3229 zł, Wolbórz 3388 zł, przecież to szary koniec, nędza. Wolbórz nie ma się czym chwalić. To jest średnia zawyżona przez nielicznych zarabiających bardzo dużo a pozostali zarabiają najniższą krajową.
Jakiś urzędas zarabia mało, mniej od pracownika fizycznego, niektóre urzędasy zarabiają bardzo dużo. To ci ostatni zawyżają i tak niską średnią.
co tu dużo gadać większość zwykłych mieszkańców ma najniższą krajowa na rękę ceny rosna wszystko drożeje tylko pensje się nie podnoszą... wspaniała polityka społeczna naszego rządu
rolasss - poloniści, pedagodzy itd są potrzebni, ale pewnie 10 - 15% z tej ilości, która teraz się kształci zupełnie by wystarczyła. Weryfikuje to rynek pracy. Później ci ludzie pracują gdzie popadnie i narzekają. Na inżynierów (chyba większości kierunków) praca czeka. I to dobrze płatna praca. Wiem co mówię, bo sam skończyłem w latach 90- tych studia humanistyczne, ale na szczęście się przekierunkowałem, dokształciłem, nie pracuję w pierwszym zawodzie i nie narzekam. Ps. co wg. Ciebie znaczy "kwadratowi inżynierowie"?
Jak to w państwie pisowskim mlekiem i miodem płynącym ,"ciemny lud" zarabia najmniej i się cieszy, to Macierewicz z Misiewiczem nic nie zrobili dla tego zagajnika?
Właścicielem 3 dużych zakładów w Piotrkowie ( Pioma, Zamet-Industry, Pioma-Odlewnia ) jest młody miliarder ze Śląska. Żeby ktoś był miliarderem, tysiące innych muszą być biedakami.
czym się różni - skończenie studiów na polibudzie, od uniwerku?
chcecie powiedzieć, że są potrzebni tylko kwadratowi inżynierowie, a poloniści, pedagodzy, historycy, socjologowie itd. są NIEPOTRZEBNI? trochę to śmieszne.
czy ktoś w końcu obliczy ile zarabia przeciętny pracownik fizyczny a nie jakiś urzendas ? skąd te kwoty są brane z kosmosu
Ale za to będziemy mieć najdroższą mediatekę w Polsce. I o co tyle hałasu?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!