metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Wkurzony ~Wkurzony (Gość)03.12.2024 18:02

Jak to prezydent powiedział w wywiadzie radiowym o korupcji politycznej? Tak, by przekaz był dobry, Pani redaktor? Przedstawię trochę informacji też z dobrym przekazem w Internecie.
Dlaczego miejscy radni głosują, jak chcą? Konrad Czyżyński, miejski radny PO, zostaje wicedyrektorem w CRE obok mediateki w Piotrkowie Trybunalskim. Wraz z koleżanką Małgosią Pingot udaje się na spotkanie do Prezydenta, a przypadkiem kolega z listy PO zostaje dyrektorem szkoły ZSP 2 Pioma w Piotrkowie Trybunalskim.
Tomasz Berent PO mieszka i pracuje w Łodzi podatki płaci ? To dlaczego kandydował w Piotrkowie i tu podejmuje decyzje o podatkach ?
Liczy że dostanie stanowisko dyrektorskie w Zakładzie Energetycznym w Piotrkowie dlatego wiernie czeka czy to prawda ?
Następuje kolejne spotkanie, kiedy już dyrektorem jest kolega z partii, a radny z listy PO, Szymon Miazek, dostaje pracę w tej szkole. Radny Gajda stoi w rozkroku, ponieważ pracuje w Muzeum. Radny Czajka stoi w rozkroku, bo musi utrzymać kilka etatów w szkole dla siebie i rodziny. Radny Paradowski stoi w rozkroku, bo musi utrzymać etat w OSIR.
W związku z tym przed sesją odbyły się spotkania Prezydenta i pana przewodniczącego z klubami PO i PiS. Klub PiS, namawiany przez kolegę radnego Piekarskiego, aby zrobić koalicję z Prezydentem, bo przecież Prezydent to nie PO. Dochodzi do spotkania, ale państwo radni się podzielili. Natomiast w spotkaniu Prezydenta i przewodniczącego z klubem PO, państwo też się podzielili.
Tak więc mamy koalicję w Piotrkowie PiS i PO oraz panów Czajkę, Paradowskiego i Terę. Pan radny Jan się zastanawia. Tak więc, Panie Prezydencie, transparentność.

370

Marlenka69 ~Marlenka69 (Gość)03.12.2024 21:28

A radny Krzysztof grzecznie siedział i głosował ZA ?

60

balagan ~balagan (Gość)03.12.2024 21:38

czas nasmarować koło od taczki coś mi sie wydaje, że sie przyda

81

go?ć_monika ~go?ć_monika (Gość)03.12.2024 21:42

Wedlug Prezydenta kwota nieznacznie wzrośnie dla mieszkańca a dla miasta to miliony...wszystko ok...jestem w stanie to zrozumieć..tylko bądźmy solidarni...my mamy płacić a Pan Prezydent rozdaje kasę na studia ( koszt kilkunastu tysięcy złotych) i tworzy stanowiska w urzędzie dla swoich znajomych...To moje pytanie brzmi: dlaczego ja mam za to płacić???

122

Cyster ~Cyster (Gość)03.12.2024 19:10

To Pan Miazek już w PO niezła z niego chorągiewka.

170

Voldemorth ~Voldemorth (Gość)03.12.2024 21:51

Oto wasi zbawcy, dbający o mieszkańców. Wybraliście Piotrkowianie.

111

Jasiu ~Jasiu (Gość)03.12.2024 22:09

Przynajmniej będą pieniążki na diety radnych i godne uposażenie lokalnej administracji, a mieszkańcy po prostu trochę przykręcą kaloryfery i zamiast 20 stopni zejdą do 18.

92

Rozczarowany ~Rozczarowany (Gość)03.12.2024 22:14

Najlepiej szukać pieniędzy w kieszeniach podatników,podatki od nieruchomości mamy prawie na najwyższym dopuszczalnym poziomie.Tyle,że Piotrków Trybunalski to nie Warszawa,w ten sposób raczej inwestorów nie przyciągniemy.Tak właśnie pracuje obecna władza,czyli "z sercem dla Piotrkowa". Niektórym radnym,też wiatr zawiał w oczy i zdanie w tej kwestii dość szybko zmienione.

90

Nie należy ~Nie należy (Gość)03.12.2024 22:16

sobie niczego odmawiać. Jeśli ci się czegoś zachciało, to śmiało tego chciej!

60

Sławomir.wolanin  ~Sławomir.wolanin (Gość)03.12.2024 22:19

Wybraliście marionetke z po to płaczcie i trzeba płacić za swoje bledy

142

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat