metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
97-300 97-300ranga07.08.2022 13:54

miana narracji ? Jeszcze tak niedawno czytałem tutaj że EP to miasto emerytów nic się tu nie dzieje kto tylko może to ucieka z miasta a turyści to tylko jacyś zabłąkani ..... Piotrków Trybunalski to piękne miasto do którego wciąż wracać chcę z europejskich metropolii w których przebywam .Cieszę się bardzo gdy ląduję w Polsce a gdy dotrę do mojego miasta i zanurzę się w nim to już wiem że to jest to miejsce gdzie jestem u siebie , tutaj mam sklep gdzie niezmiennie od lat kupuję pieczywo, tutaj jest stragan gdzie kupuję warzywa i owoce, tutaj na targu wciąż od tego samego pana (teraz od jago syna) kupuję jaja ..... Kocham Polskę , kocham EP.

36

Kukizowiec ~Kukizowiec (Gość)08.08.2022 10:26

Artykuły o turystyce w Piotrkowie są prawie tak samo zabawne jak artykuły i wypowiedzi piotrkowskich władz na temat czystości powietrza w naszym mieście. Proponuję, by panu kierownikowi z CIT zadać pytanie ile kosztuje mieszkańców utrzymanie tej instytucji w porównaniu do tego jakie dochody miasto czerpie z turystyki. W Muzeum bilet kosztuje nie wiem ile - ale chyba jakoś 2 albo 3 zł, sklep z lodami i sklep z piwem nie są miasta więc jak tu są bilety to miasto nie dostaje niczego. Wycieczki szkolne wybierają najchętniej muzeum lodów i marcepanów? Wolne żarty - jaki wybór. Organizatorzy wycieczki zwracają się do PTTK albo CIT z pytaniem co można zwiedzić i zwiedzają to co im te instytucje polecą. Turystów w Piotrkowie nie widać wcale, bo i na dłuższą metę nie ma tutaj co robić. Piękna architektura to za mało, bo wiele jest takich urokliwych miast w Polsce - równie ładnych, lub piękniejszych. Nawet ten historyczny układ i zabudowa, które pan z CIT uważa za atut jest przez władze niszczony - na uliczkach pozwala się na parkowanie samochodów, pozwala się na budowę jakichś koszmarków kompletnie niepasujących do Starówki jak np. Biedronkę. Mogłaby się tu rozwinąć jakaś mała turystyka, ale nie z tymi władzami i nie z panami z opozycji - mentalność identyczna, małomiasteczkowa, prowincjonalna.

82

Erv ~Erv (Gość)08.08.2022 11:43

Najwięcej turystów przybyło że wschodu.

30

Oczywiście! ~Oczywiście! (Gość)08.08.2022 11:19

Turystów u nas mnogo!

30

@ndzi ~@ndzi (Gość)08.08.2022 10:29

turystów u nas jest od groma, spacerując po osiedlach widzę rejestrację z całej europy i zamiast się cieszyś to ....

20

śmieszek ~śmieszek (Gość)08.08.2022 06:33

Drodzy turyści ewentualni i prawdziwi. Polecam szczerze zwiedzić ulicę Próchnika. Miejsce niezwykle "urokliwe". Przy Próchnika 33 stoi jedyny chyba w mieście budynek drewniany. O dziwo użytkowany choć najczęściej przez" ludzi pierwotnych" ,którzy nie lubią wygód. Jako ,że są u nas kłopoty z opałem pewnie zimą będzie przez nich rozbierany. Chodnik przy tym zabytku też "zabytkowy". Przy tej samej ulicy znajduje się przejście "naziemne" tak naziemne także użytkowane. Pewnie każdy Piotrkowianin wie gdzie. Ulica ta jest także objęta tak zwaną w Piotrkowie naprawą "cząstkową" albo inaczej "etapową". Bo już dwa etapy remontu tejże zostały wykonane do Żeromskiego. Kolejny do Roosevelta jakoś nie może się doczekać realizacji. Kto wie może etapów być więcej. A więc Próchnika "żywa historia"

70

go?ć_gosc ~go?ć_gosc (Gość)07.08.2022 21:14

Moze to sa turysci-kosmici i dlatego nikt ich nie widzi?

50

goœć_xxx ~goœć_xxx (Gość)07.08.2022 12:39

Piotrków słynie w Polsce z ilości pokrytych czarną smołową papą dachów ,nawet w samym Rynku Trybunalskim i przyległych ulicach tego szpetnego pokrycia nie brakuje, przecież dach to piąta elewacja.

71

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)07.08.2022 17:55

I znowu będą pisać że sprzedaż alkoholu wzrosła bo turyści są W Piotrkowie

21

to pewne że są ~to pewne że są (Gość)07.08.2022 09:49

Czy artykuł to o tych marcowo-kwietniowych na naszym wikcie?

132

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat