Tylko 5 osob na 2 szpitale 10 poradni ogółem 1000 osob No nieźle. Widać jak super szczepionka jest
Wśród przewagi hurraoptymistycznych opinii, w publicznej debacie przebijają się również głosy ekspertów, którzy ostrzegają, że szczepionka Pfizera dopuszczona do użytku w trybie nagłym jest wciąż produktem w fazie eksperymentalnej i nie znamy wyników testów końcowych. Nie wiadomo, czy chroni przed rozprzestrzenianiem koronawirusa bez objawów. Kolejne pytanie dotyczy tego, jak długo trwa ochrona po przyjęciu preparatu. Z bieżących danych wynika, że szczepionkę przetestowano na niewielkiej liczbie dzieci, w wieku nie mniej niż 12 lat i nie ma jak dotąd informacji na temat jej wpływu na kobiety będące w ciąży.
Ja dziękuję za to coś... No chyba że przez telefon w formie teleporady :-)))
A to pierwsza dawka nie chroni dopiero druga. Bardzo jestem ciekawa co oni tam sobie wstrzykują na pokaz....
A najważniejszą osobę w szpitalu kiedy zaszczepią ?? Przecież nie wolno dopuścić żeby zabrakło najwybitniejszego fachowca w zarządzaniu ...
Czytałam trochę o tej szczepionce na zaszczepsiewiedza pl, i muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem czasu w jakim ją stworzyli. Na pewno pójdę się zaszczepić jak tylko będzie można :)
Jak to jest, że na raka, malarię czy inne pandemie to nic nie potrafią stworzyć, a tu przez kilka miesięcy i już mają nie wiadomo co ? Malaria zabija rocznie około 1 200 000 ludzi, a rak w PL około 100 000.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!