Powodem dla którego nie zawiera się związków małżeńskich są wysokie koszta.Jeśli rodzice nie mają z czego pomóc ,to młodzi nie uskładają potrzebnej sumy na pokrycie nawet skromnego przyjęcia weselnego.
ale remont USC za 200 tysięcy się robi,pytam w jakim celu?
O jakich ty pierdołach piszesz? Co ma zawarcie związku wspólnego z przyjęciem weselnym? Obudź się. Związku się nie zawiera, bo większe przywileje ma matka samotnie wychowująca dziecko. Czyli? Skoro państwo ma być prorodzinne, należy zmienić przepisy tak, żeby warto było zakładać rodzinę zgodnie z prawem. A przyjęcie weselne - to decyzja młodych czy chcą, czy wolą np. zainwestować w mieszkanie.
PS.
A ilu młodych wyjechało z tego grajdołka?
ja żyję w takim związku już kilka lat. Nie przeszkadza to w niczym - wzięliśmy kredyt mieszkaniowy, kupiliśmy wymarzone "m", nie mamy jeszcze dzieci, ale planujemy i wiem, że samotnemu rodzicowi łatwiej o pomoc społeczną czy miejsce w przedszkolu. W dodatku ślub czy wesele to niepotrzebne koszty. A gdybyśmy jednak się później nie dogadywali, to dochodzą kolejne stresy i koszty z rozwodem. Po co to komu??? To się po prostu nie opłaca.
Dodać jeszcze należy rozliczenia podatkowe...
[wiem, że samotnemu rodzicowi łatwiej o pomoc społeczną czy miejsce w przedszkolu.]
klucha przypominam, że żyjąc w konkubinacie nie jesteś samotnym rodzicem, a np. rozliczając się w jako samotny rodzic jesteś po prostu kombinatorem, oszustem i złodziejem państwowych pieniędzy, czyli tych na które składamy się wszyscy z podatków.
O, przybył nam kolejny socjalista na forum. Jeśli prawo skłania do kombinowania (i w dodatku daje taką możliwość), to znaczy, że jest źle pomyślane. A dopóki prawo będą tworzyć rozmaitej maści kombinatorzy, to nigdy nie będzie normalnie. Zresztą cały socjalizm to jeden wielki przekręt. Każdy kogoś dyma, żeby jakoś przetrwać w absurdach rzeczywistości.
A pomyślałeś/-aś kiedykolwiek, że być może nie na wszystko powinniśmy się składać w podatkach?
Ślub nie zobowiązuje do organizowania wesela. Wystarczy wydać 80zł w Urzędzie stanu Cywilnego.
Mam pytanie do Zmaglowanych M.Cecotki i R.Gala. Czy Panowie redaktorzy są nadal kawalerami czy już nie?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!