Niech będzie pensum 24 godziny przy tablicy i 16 poza nią. Pełne 40 godzin. Żadnych Kart Nauczyciela. Jak każdy pracownik wymagam: stanowiska pracy z pełnym wyposażeniem do jej wykonywania, godzin pracy w wymiarze max. 8 dziennie od 8:00 do 16:00. Urlopu na żądanie i wypoczynkowego kiedy chcę. Rady, wywiadówki, obróbka sprawdzianów i przygotowanie do zajęć w tym czasie. Szkolenia na koszt pracodawcy i tylko w czasie godzin pracy. Na wycieczki niech zatrudniają specjalistów: animatorów, przewodników, ochroniarzy. Ja mam wolne, jestem po pracy. Telefon służbowy do rozmów z rodzicami i samochód służbowy na dojazdy na nauczanie indywidualne. Karta multisport. Pensja adekwatna do wymaganych kwalifikacji - minimum jak prawnik lub lekarz. Sprawy wychowawcze niech ogarnie specjalista psycholog. Ja jestem po pracy. Wymagam laptopa (dziennik elektroniczny), drukarki z przydziałem tonera i papieru (sprawdziany i analizy), skanera (archiwizacja dokumentów i ich udostępnianie rodzicom i uczniom). Osobisty stolik jak w normalnym korpo. Wyciszony żeby nie przeszkadzać innym. Pracownie lekcyjne zgodne w pełni z wymogami BHP i wyposażone w 100 procent tego co wymaga program nauczania. Strój służbowy jak w normalnym korpo. Nie chcę nic kupować za swoje pieniądze do pracy.
Dacie mi to?
Stażysta w szkole - 1600, stażysta w markecie - 2600. I kto tu jest pacanem? Awans zawodowy nauczyciela 15 lat. Awans w markecie 2 lata.
na czas strajku zatrudnic nowych nauczycieli a stara kadra niech sobie strajkuje, bo czy dostana 50 zl podwyzki czy 1000 to nada tak samo beda uczyc:((
Jak to jest? Nauczyciel pracuje średnio w tygodniu 18 godzin. Za każde zastępstwo ma dodatkowo zapłacone, a nie powinien czasem nieodpłatnie poprowadzić takich lekcji w ramach swojego etatu? Podobno są jakieś godziny dyrektorskie? Gdyby w szkole byli 40 godzin (jak większość ludzi pracujących) - nie musieliby brać pracy do domu, bo przez pozostałe 22 godziny zdążyliby i sprawdzić kartkówki, i przygotować się do prowadzenia lekcji, i dziennik uzupełnić, itd. Śmieszą mnie argumenty, że pracują w domu. Gdybym mogła wyjść z pracy o 12 i trochę czasu poświęcić na pracę w domu (wtedy, kiedy mnie pasuje) to byłabym bardzo zadowolona.
Czy czasem nie zrobili zwyczajnej bumelki nie przychodząc do pacy ?
Strajkując powinni przyjść i nie wykonywać powierzonych obowiązków.
A tak to kolejne dni wolne.
ciekawe co powiedzą nauczyciele ,rodzicom i dzieciom ,w przypadku nie przystąpienia do egzaminów ? że to co zaproponowano to mało ,czy że mają je w d,,,,,,, bo ja strajkuję ?
strajkujcie niczego się nie bójcie, najwyżej później was zwolnią
niech idzie nauvzyciel na budowe zobaczymy ile wytrzyma i jakos tam.nie ma strajków?...Najlepiej wszyscy strajkujmy by tylko zrobic fame jaki to Pis zly bo nie chce dac a przez te wszystkie lata Po psl i sld co dało?...jakos wszystko cichutko było :D żenada ta opozycja
solidarności podpisała ugodę , to co oni jeszcze chcą ? przy dalszym braku porozumienia ,należy zwolnić i przeprowadzić nabór nowych nauczycieli z pominięciem reliktu prl karty nauczyciela
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!