Wg mnie powinno nosić nazwe Ofiar Katynia (wszyscy bedą wiedzieć o co chodzi) aby znów nie rozgorzały spory dlaczego tak a nie tak!!!
Mała uwaga, jeśli padła by nazwa "Rondo Ofiar Katynia" to dotyczyło by ona ofiar z 1940r i z 2010r, a nie tylko z 2010r.
proponuje jeszcze:
-Ulice Donalda Tuska
-Aleje Antoniego Macierewicza
-Pasaż Andrzeja Leppera
-Park Romana Giertycha
-Skwer Józefa Oleksego
Już mieliśmy rondo Gierka, teraz Kaczyńskiego będziemy mieć?!?!?!?! Wyprowadzam się.
Sądzę, że i jednym i drugim należy się pamięć. Chyba nic nie stoi na przeszkodzie, by uczcić ich razem.
Pewnie, że tak tylko ja swoją odpowiedź pisałem do tematu wiadomości, w którym to rondo ma nosić imię L.Kaczyńskiego plus obelisk z nazwiskami pozostałych ofiar spod Smoleńska.
Za Rondem Ofiar Katynia jestem jak najbardziej na TAK.
Chciałem tylko zwrócić uwagę by nie łączyć Smoleńska z Katyniem jako masowym mordem oficerów polskich z 1940 roku.
"Rondo Ofiar Katynia" tak, ale nie Kaczyńskich. Dosyc mamy nazw kojarzących się z istniejącą prawicą.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!