metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Yaros. ~Yaros. (Gość)27.09.2020 13:08

Mam dwa koty wychodzące. Oczywiście są wysterylizowane, karmione odrobaczane. Codziennie ale to codziennie przynoszą po 1-2 myszy a czasami i szczury. Zimą mniej. Zadajcie sobie pytanie/obliczcie, Ile myszy może "wyjść z jednej mamy myszki? : mysz dojrzewa w 2-3 miesiące, liczba miotów przy sprzyjających warunkach średnio 5-8 nawet do 10, w miocie może być od 4-9 młodych (załóżcie, że połowa z nich to samice które znowu po 2-3 maja młode). Bez kotów nasze miasta byłyby zżarte przez myszy i szczury. Bo mysz drodzy mili zje wszystko.

124

gość_ep ~gość_ep (Gość)27.09.2020 18:17

Kot dba o swoją higienę bardziej niż wy brudasy!

95

fghfgh ~fghfgh (Gość)27.09.2020 11:42

Rozumiem, że pani dokarmia kotki. Ale te kotki później produkują kupki. Czy to też pani ogarnia?

1116

edolek ~edolek (Gość)27.09.2020 20:24

Ptaki dokarmiamy tylko zimą gdy nie mogą znaleść pożywienia !!!!!

71

gość_hyuuu ~gość_hyuuu (Gość)27.09.2020 08:31

Kot powinien polować i zadbać o siebie a nie wyglądać jak serdelek i aby szczur go atakował

168

gość_diirft ~gość_diirft (Gość)27.09.2020 13:53

Kocham zwierzęta, ale przerażają mnie fanatyczni miłośnicy ceniący życie zwierzęcia bardziej od ludzkiego.
Najśmieszniejsze jest to, że ludzie którzy są zafiksowani na tym punkcie wyobrażają sobie, że świadczy to o ich wybitnej wrażliwości oraz empatii. Przypominam, że wielkim miłośnikiem i obrońcą zwierząt był niejaki Adolf H. (w dodatku wegetarianin) Jakoś nie przekładało się to na jego empatię i wrażliwość.

105

gość_k ~gość_k (Gość)28.09.2020 11:56

Wiocha po prostu mentalna wiocha.

12

gosc999 ~gosc999 (Gość)27.09.2020 20:19

Jeżeli chcą dokarmiać i dbać o koty proszę bardzo! Ale niech ponoszą też koszty napraw karoserii samochodowych jak koty chodzą po autach. Między innymi można zobaczyć to zjawisko na A. Krajowej 29 gdzie jest mnóstwo budek, misek a kotów kiedyś naliczyłem 22 sztuki wydaje mi się to nie było wszystko a jeden kot nawet sie niczego nie boi i siedzi na ławce. Uważam jeżeli są dwa trzy to OK le nie ponad 20 bo osiedle to nie jest schronisko.
W sumie to nie dziwi mnie to że ktoś pyta: "Dlaczego Pan/Pani nie weźmie do siebie?"

515

man ~man (Gość)28.09.2020 13:44

Bardzo mądry artykuł. Wynika z niego, że problem leży po stronie tych, którzy krytykują pomoc i opiekę dla tych zwierząt. Wstydźcie się wy krzykacze. A z wami co mamy zrobić, że kwas robicie? U was w domu ktoś te miski ustawia?

32

rozsądek ~rozsądek (Gość)28.09.2020 12:36

A pchły roznoszone przez koty ,że do piwnicy nie można wejść ,też są łapane przez "karmicieli kotów"?
A kto odrobacza te kotki, aby dzieci bawiąc się w piaskownicy i na podwórku nie złapały chorób odzwierzęcych?
Dokarmiać można, ale każde zwierzę dokarmiane przez takie osoby( właściciele swoich psów i kotów mają takie książeczki swoich zwierząt i płacą z własnej kieszeni) powinny mieć książeczki szczepień i odrobaczania.
Inne zwierzęta osiedlowe mogą zwyczajnie zarazić się od wolno chodzących zwierząt i przenieść chorobę na ludzi. Poczytać sobie proszę tzw. parazytologię
Rozsądek powinien być przede wszystkim .

33

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat