Związkowcy z MZK przestańcie opowiadać głodne kawałki, że chodzi wam o dobro pasażera, o czyste autobusy, rozkłady jazdy i inne takie farmazony.Piłka jest krótka: chodzi o kasę.Nie pierwszy i podejrzewam, że nie ostatni raz chcecie strajkować o podwyżki wynagrodzeń, a może tak opowiecie nam pasażerom co zrobiliście np. w sprawie ograniczenia zatrudnienia w administracji, zniwelowania kominów płacowych w firmie czy ograniczenia ilości "świętych krów" z Komisji Zakładowej i Komisji Rewizyjnej bo z tego co jest mi wiadome to 1/3 członków związku to działacze funkcyjni.Przecież to wy macie realny wpływ na funkcjonowanie firmy, ale was interesuje tylko kasa.Rozumiem was o tyle, że każdy niezależnie ile zarabia chce więcej, ale trzeba mieć na uwadze też to, że MZK funkcjonuje dzięki podatkom mieszkańców miasta, a większość z nich nie patrzy przychylnie na szantaż strajkowy bo to przecież oni zostaną pozbawieni możliwości przemieszczania się w przypadku strajku.Inaczej mówiąc wygląda to tak: zarobki w MZK są na takim poziomie, że wielu mieszkańców może tylko pomarzyć, płacą oni podatki na utrzymanie między innymi MZK, ale jak chcą podróżować muszą wykupić bilet, a w zamian za to, że utrzymują tą firmę słyszą w podzięce - albo dacie nam więcej, albo nie będziemy dla was pracować.
do ~rozsadek - to nie moja wina ze sa takie umowy bo ja sie z tym nie zgadzam ale to jest wina ustroju jaki jest w panstwie i kazdy patrzy jak innego wydoic z pieniedzy....a chodzi bardziej o to ze im jeszce mozna strajkowac bo w innych zakladach od razu by ich zwolnili
fajna zima była w 2010 roku ...
w MZK Jelcze 120M już nie jeżdżą - ten na zdjęciu już 3 lata na 100% ...
Jestem wdzięczna, Piotrkowianinie. Właśnie o tę kreaturę mi szło.
Pozdrawiam.
www.mariagladysz.o7.pl
Ważne że prezes dobrze zarabia... Reszta się nie liczy...
No tak... EP to mistrzowie kierownicy... Doskonale w Łodzi to widać...
Pewnie chodzi Ci o tego: http://www.epiotrkow.pl/news/Piotrkow-Prokuratura-zajmie-sie-sprawa-Stasiaka,1425
komunistyczny wytwor nie utrzymujcie tych zwiazkow to wiecej bedziecie zarabiac
Ale on z MZGK, a nie MZK.
A do czegóż tobie to potrzebne, niewiasto?
Mam prośbę: przypomnijcie mi nazwisko tego pana, który był oskarżony o defraudację, jakieś kilkadziesiąt tysięcy. To z funduszu związkowego było, chyba. Potem ten pan się pociął, bo dostał trzy wojtki i słabo znosił.
Proszę, pomóżcie, potrzebne mi to jest. Zanim mnie skasują.
janusz pewnie masz kawał pola i opłaca ci sie pracować za grosze bo masz dodatki na krowe więc prosze idz doić krowy przez takich jak ty są śmieciowe pensje dla pracowników a biura zarabiają krocie.
Apel Ludze ceńcie swoją prace
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!