Ja nigdy nie miałem i nie mam problemu, podczas rozmowy z księdzem, hierarchą kościelnym, politykiem, czy innym szarakiem, takim jak ja sam, bo jeżeli rozmowa nie jest konstruktywna, albo się nie klei, zaczynam pleść dyrdymały i uwierzcie, działa.
spoko, pismo gotowe, pytania gotowe, czas udowodnic ksiedzu ze kulty maryjne i inne rzeczy kosciol sobie pododawał a jedyne co sie liczy to darmowa łaska Chrystusa, ktora kosztuje tylko tyle by wierzyc. Zobaczymy czy ksiądz ucieknie z przerazenia
Ludziska niestety nie wierzą w Boga a w klechę a Ci to znakomicie wykorzystują :(((
Nie chce mi się dużo pisać, bo i czasu szkoda. Ale powiem tak: Już po samym tytule widać, jaki charakter będzie miał tekst zapisany w tym artykule. "Uwaga,...." Wiadomo, takie i tym podobne artykuły piszą na wszystkich portalach. Bo jest czas kolędowy, to co można innego napisać. Pisze się przez cały rok o księżach źle, kabarety się o nich przedstawia, pisze się teraz w taki sposób o kolędzie. Więc nie dziwcie się, że później jest brak powołań kapłańskich. Jednak mimo to, Kościół i kapłaństwo jest i istnieć będzie. Tylko trzeba wiedzieć że z każdym rokiem więcej pracy będzie przekazywane osobom świeckim, jak to jest za granicą. To tyle. Pozdrawiam tego pana, który nie wie czym jest kapłaństwo, czym jest kolęda, a doskonale wie ile i kto wkłada do koperty i że dany człowiek musi uciekać przed księdzem, bo pisze UWAGA, KSIĄDZ IDZIE.
Nie chcecie to nie wpuszczajcie księdza do domu ale też nie proście o niego w ostatniej swojej godzinie wzorem jaruzelskiego czy kiszczaka.
Jak się nie ma o czym pisać, to się szuka tematu, który na pewno chwyci. Od kilku lat jest to wizyta księdza. Prosta zasada- nie chcę nie przyjmuję. Żenada z tym dyżurnym napuszczaniem ludzi na siebie.
Na kolędę mam dla księdza nagrodę, będzie mógł się pobawić na osobności z moim 3 letnim rotweilerem, czas zabawy do uzgodnienia, nie przewiduję jednak jego ograniczeń.
To było kilkanaście lat temu.Moi rodzice nie mieli ślubu kościelnego.Ksiądz przyszedł i zapytał się o ślub,mama odparła że nie mają.Ksiądz powiedział że nie poświęci mieszkania.Wziął kopertę i wyszedł...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!