Inspekcja jest wspaniała tylko w ściganiu przestępców którzy wybudowali spacernik dla czworonogów ............ w tym są bardzo dobrzy ...... Jacuś ukłony ..........
Budynek przy Pl Niepodleglosci 5 stoj i straszy budynek miasta
Urzędnicy byli i zawsze są bezradni bo za swoje błędy nigdy nie odpowiadają dlatego tak jest bo wyrządzić krzywdę Kowalskiemu potrafią ale zadbać o coś to już nie
Prawo tworzą ludzie, mogą je też zmieniać. W tym jednak przypadku, jak widać, wszyscy mają głęboko w ...poważaniu sprawy ruin. A tzw. bezradność urzędnicza to tylko zwykłe tłumaczenie się ze swojego lenistwa.
A ja wiem. Wyrzucić nieudaczników na zbity pysk!
nie możecie nic zrobić ? hmmm sądzę ze 1000 podpisów rodziców dbających o bezpieczeństwo dzieci korzystających z chodnika przy tych ruinach bardzo Was zmotywuje, a w szczególności właścicieli posesji do szybkiego rozwiązania problemu.
Czy właściciela nie można "zmęczyć" mandatami? Jak często można nakładać maksymalny mandat (5 tys. zł) za stwarzanie zagrożenia życia i zdrowia przechodniów? A co z mandatem za np. nieodgarnianie śniegu zimą?
Przecież właściciel posesji ma obowiązek uprzątnąć błoto, śnieg, lód i inne zanieczyszczenia z chodników położonych wzdłuż jego nieruchomości. Jak ja nie odgarnę śniegu z chodnika, to dostaję mandat i nikogo nie obchodzi, że byłam chora i leżałam w łóżku.
Prawda jest taka że nikomu się nie chce kiwnąć palcem!!! Skoro jest możliwość a Pan inspektor nie chce go zastosować to znaczy że jest mu to obojętne bo w końcu trzeba było by troszkę popracować!!!Swoją drogą powinien być pociągnięty do odpowiedzialności karnej jeśli cokolwiek by się stało drugiemu człowiekowi z racji tych ruin za które tak na prawdę odpowiada!!!
Wyobraźmy sobie co byłoby w lewobrzeżnej Warszawie ,Poznaniu ,Wrocławiu ,Gdańsku i innych gdyby ta "przebrzydła" władza tzw. komunistyczna nie wzieła się "ostro" do roboty i odbudowy po zniszczeniach wojennych ... Paradoksalnie miasta zniszczone w wczasie wojny są w lepszym stanie niż kamienice pożydowskie np.: w Łodzi i u nas oczywiście.Budowało się szybko i tanio.Inną sprawą są budynki pofabryczne. Zakupione przez "polskich przemysłowców" bez pieniędzy i bez pomysłu na przyszłość..
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!