metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
mom ~mom (Gość)03.05.2017 12:32

Cytuję:
Taki problem ......................... Piotrków, u nas jeszcze nie jest tak źle – mówił Waldemar Gumienny, inspektor nadzoru budowlanego w Piotrkowie

Inspekcja jest wspaniała tylko w ściganiu przestępców którzy wybudowali spacernik dla czworonogów ............ w tym są bardzo dobrzy ...... Jacuś ukłony ..........

110

mieszkaniec ~mieszkaniec (Gość)03.05.2017 12:03

Budynek przy Pl Niepodleglosci 5 stoj i straszy budynek miasta

70

Witek ~Witek (Gość)03.05.2017 11:30

Urzędnicy byli i zawsze są bezradni bo za swoje błędy nigdy nie odpowiadają dlatego tak jest bo wyrządzić krzywdę Kowalskiemu potrafią ale zadbać o coś to już nie

120

Zanzi ~Zanzi (Gość)03.05.2017 11:27

Prawo tworzą ludzie, mogą je też zmieniać. W tym jednak przypadku, jak widać, wszyscy mają głęboko w ...poważaniu sprawy ruin. A tzw. bezradność urzędnicza to tylko zwykłe tłumaczenie się ze swojego lenistwa.

100

sale ~sale (Gość)03.05.2017 11:23

Jak cię nie stać na utrzymanie nieruchomości to ją sprzedaj.

80

Piotrkowianin Piotrkowianinranga03.05.2017 10:26

Cytuję:
symbol niemocy urzędników. Jak się ich pozbyć? Tego nie wie nikt.

A ja wiem. Wyrzucić nieudaczników na zbity pysk!

110

ffffffffffffffffffff ~ffffffffffffffffffff (Gość)03.05.2017 11:05

nie możecie nic zrobić ? hmmm sądzę ze 1000 podpisów rodziców dbających o bezpieczeństwo dzieci korzystających z chodnika przy tych ruinach bardzo Was zmotywuje, a w szczególności właścicieli posesji do szybkiego rozwiązania problemu.

50

Jagoda ~Jagoda (Gość)03.05.2017 10:28

Czy właściciela nie można "zmęczyć" mandatami? Jak często można nakładać maksymalny mandat (5 tys. zł) za stwarzanie zagrożenia życia i zdrowia przechodniów? A co z mandatem za np. nieodgarnianie śniegu zimą?
Przecież właściciel posesji ma obowiązek uprzątnąć błoto, śnieg, lód i inne zanieczyszczenia z chodników położonych wzdłuż jego nieruchomości. Jak ja nie odgarnę śniegu z chodnika, to dostaję mandat i nikogo nie obchodzi, że byłam chora i leżałam w łóżku.

90

ares1 ~ares1 (Gość)03.05.2017 10:16

Prawda jest taka że nikomu się nie chce kiwnąć palcem!!! Skoro jest możliwość a Pan inspektor nie chce go zastosować to znaczy że jest mu to obojętne bo w końcu trzeba było by troszkę popracować!!!Swoją drogą powinien być pociągnięty do odpowiedzialności karnej jeśli cokolwiek by się stało drugiemu człowiekowi z racji tych ruin za które tak na prawdę odpowiada!!!

81

obs. ~obs. (Gość)03.05.2017 09:41

Wyobraźmy sobie co byłoby w lewobrzeżnej Warszawie ,Poznaniu ,Wrocławiu ,Gdańsku i innych gdyby ta "przebrzydła" władza tzw. komunistyczna nie wzieła się "ostro" do roboty i odbudowy po zniszczeniach wojennych ... Paradoksalnie miasta zniszczone w wczasie wojny są w lepszym stanie niż kamienice pożydowskie np.: w Łodzi i u nas oczywiście.Budowało się szybko i tanio.Inną sprawą są budynki pofabryczne. Zakupione przez "polskich przemysłowców" bez pieniędzy i bez pomysłu na przyszłość..

50

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat