metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
tomasz_uliszewski ~tomasz_uliszewski (Gość)30.01.2014 08:49

"Fidel Castro, Breżniew, Stalin
Strach się rodzi, moc truchleje
Już niedługo Gawedź krzyknie
Gierek z partią, partia Gierek"
Big Cyc - Gierek forever (1996)

26

mol molranga30.01.2014 09:00

Niech sobie Cecotka w Insomni postawi pomnik Gierka skoro tak tęskni za PRL-em, jeśli mu imprezy z Miazkiem w klimacie PRL nie wystarczają.

126

no name ~no name (Gość)30.01.2014 09:11

Może lepiej było by jak by zajęli się fatalną nawierzchnią ronda, a nie jego nazwą... NIE POZDRAWIAM.

40

piotrkowianka ~piotrkowianka (Gość)30.01.2014 09:50

I to się nazywa dorabianie dupie uszu...weźcie się za ważniejsze sprawy jak niedożywienie dzieci, bieda w polskich rodzinach bo to nie jest godne życie a zajmujecie się pierdołami.

50

Super ~Super (Gość)30.01.2014 10:10

Ja uważam, że SLD powinno zmienić nieco koncepcję i lobbować na rzecz pomnika Stalina w naszym mieście - przecież gdyby nie Stalin nie byłoby w Polsce ani Gierka, ani ustroju sprawiedliwości społecznej. Tak czy inaczej to dobra okazja na budowę większej liczby pomników. Możemy np. postawić pomnik autorów stanu wojennego, funkcjonariuszy Urzędu Bezpieczeństwa, a ul. Słowackiego przemianować na ul. Bohaterów ZOMO.

71

słuchacz ~słuchacz (Gość)30.01.2014 10:10

"mol" napisał(a):

Pan Cecotka dla ciebie buraku.

39

97-300 97-300ranga30.01.2014 10:31

Znów wyciągacie towarzysza Gierka ze śmietnika historii, komu na tym zależy?

610

Lesina23 Lesina23ranga30.01.2014 10:51

ogólnie jest mi lotto czy ktoś czci Gierka czy nie. Ale uważam że Gierkowi bardziej należy się pomnik albo nazwa ulicy niż pochowanie Lecha Kaczynskiego na Wawelu koło Piłsudzkiego i innych kroli. A tak naprawde gierek rozbudował to miasto i mamy trasze szybkiego Ruchu więc możemy dać mu nazwe np jakiegoś malego ronda albo coś tak dla zasady bo w końcu byl to ktoś ważny w poprzednim ustroju.
Co do Polaków wszystrkich żyjących za komuny to podobno za jego czasów ludzie mogli poczuć choć trochę zachodu i wolności (ale nie było mnie wtedy na świecie). bynajmniej takie były plotki. A Polske tak naprawde zadłużyl Tusk z kaczynskim bo Gierek inwestowal i rozwijal Polske (podobno chciał budować polską bombę atomową ) a tusk zaciąga pożyczki zeby zapłacić urzednikom i dobija polskę.PZDR

47

taka przymiarka ~taka przymiarka (Gość)30.01.2014 10:58

Jak przejdzie Gierek, to czemu nie postawić pomnika prezydenta P.T. pomyślała władza, przecież też rozbudował miasto, chociażby murek na rynku

62

97-300 97-300ranga30.01.2014 11:08

"Lesina23" napisał(a):
(ale nie było mnie wtedy na świecie).

To po co pchasz się na afisz jak nie potrafisz?

37

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat