To może napiszcie jak się teraz zatrudnia to niejednemu mieszkańcowi żyłka pęknie.Mój Boże, a tak pięknie się mówiło przed wyborami. Też się dałem nabrać, ale na referendum pójdę i zabiorę innych.
A ja chciałbym pogratulować burmistrzowi trafnego wyboru miejsca na boisko do piłki plażowej. Pod drzewami liściastymi prezentuje się ono doskonale. Szkoda tylko, że liście opadły i leżą na boisku. Teraz radzę panu burmistrzowi zakasać rękawy i je posprzątać zanim liście zaczną gnić, bo na przyszły rok piach będzie do wymiany. A tak na marginesie: ile meczy zostało rozegranych w tym roku?
A co mówią radni o obniżeniu swoich diet, najwyższych w Polsce. Przewodniczący rady podobno 2000 na łapkę, każdy radny 900 na łapkę miesięcznie. Razem 16 600 miesięcznie. Rocznie to malutka kwota ca 200 tys. złociszy z podatków mieszkańców. A gmina zadłużona po czubek nosa.
Może problem sam się rozwiąże jak PiS skróci kadencję samorządów i rozpisze nowe wybory i nie trzeba będzie referendum.
Co mówi prokurator o zorganizowaniu w siedzibie urzędu miasta wiecu wyborczego, który pan Ostrowski zwołał na prośbę pani Radziszewskiej? Przecież to naruszenie przepisów kodeksu wyborczego! Karalne!
~do przodu (Gość) A kto wam broni jako stowarzyszeniu zakładać spółdzielnię, przetwórnię, szukać uczciwych inwestorów, wykorzystywać produkcję rolników wszak macie poparcie burmistrza ? A może kolejka linowa ? Zstąpcie z obłoków na ziemie i skłońcie burmistrza do dialogu, a nie dawajcie się wykorzystywać i manipulować. I tak już was mało zostało. Dialog i współpraca i uczciwe stawianie spraw wszystkim wyjdzie na dobre. Co jeszcze musi się wydarzyć w tym mieście, abyście otworzyli oczy ? lepiej wcześniej zapobiegać niż potem jako społeczeństwo mamy kolejny raz płacić za błędy i wypaczenia władzy. Ja zawsze miałem wątpliwości co do władzy, która nie mówi co chce zrobić za ile chce zrobić i kto to ma zrobić i o taki dialog chodzi. Wybieraliśmy przecież samorząd, a nie dyktaturę. Ustawodawca zapisał możliwość regulacji płacy wójta czy burmistrza przez radę i zrobił to w jakimś celu. Radni z tego zapisu skorzystali i tyle bo nie widzieli woli współpracy. Nagonka na radnych w gazetach opłacanych przez urząd z pieniędzy mieszkańców gminy takiej współpracy nie służy, ani w mojej ocenie nie wpłynie na wycofanie się tych radnych z tej uchwały. Dziwne, że burmistrz przez ostatni miesiąc tego nie zrozumiał, że wykopywane są rowy nie tylko pomiędzy nim i radnymi, ale także pomiędzy nim, a tymi, którzy go popierali. Po wyborach byłem pełen wiary i optymizmu, że nasz Sulejów i cała gmina ruszą do przodu. Po prawie roku widzę, że to niemożliwe. Szkoda bo to znowu może być stracony czas. Dochodzą do tego też obawy, że może to ktoś z zewnątrz tym wszystkim steruje, a pragnę przypomnieć jak to protestowaliśmy przed obcym przedsiębiorcą, który chciał nam narzucić narrację w wyborze burmistrza, a my okazaliśmy się solidarni. Przypominam wszystkim to nasz Sulejów, to nasza gmina, to nasz kawałek na tym globie i bądźmy za niego odpowiedzialni.
Czy to jest prawda,że pan poseł kręcił głową jak po głosowaniu przewodniczący uzasadniał obniżenie pensji???
A co z placem po byłym przedszkolu przy ul,Piotrkowskiej.Chodzą słuchy ,że ma byc parking i park,trochę szkoda takiego ładnego placu na parking
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!