Gomułka zdebilał po dziesięciu latach władzy absolutnej, a tu ...
PS. Kto nie wie, kim był Gomułka, to służę: https://pl.wikipedia.org/wiki/W%C5%82adys%C5%82aw_Gomu%C5%82ka
A w wielkim skrócie: Władysław Gomułka to Pierwszy Sekretarz Komitetu Centralnego PZPR w latach 1956-1970. W kraju posiadał władzę absolutną. Mógł wydawać bezpośrednie polecenia wszystkim organom państwowym, które tylko formalnie sprawowały władzę, tj. Sejmowi oraz Radzie Ministrów i wszystkim ich organom wykonawczym. I to na wszystkich szczeblach! Mógł bezpośrednio ingerować w funkcjonowanie jakiejkolwiek innej instytucji i w działanie każdego zakładu pracy. Zanim Gomułka zgłupiał, to zrobił dla Polski parę dobrych rzeczy, z których jedna była przeogromna i niepodważalna - uchronił Polskę przed krwawą interwencją ze strony ZSRR po burzliwych wydarzeniach roku 1956.
My mieszkańcy Podklasztorza nie życzymy sobie obrażania przez ludzi prostych naszego radnego wybranego przez nas w wolnych i demokratycznych wyborach.
To ten gość jeszcze jest u was burmistrzem? Ten cały Ostrowski to jakieś totalne nieporozumienie! Ja po takiej nagonce zabrałbym swoje zabawki i bym się ewakuował ze stanowiska! Twardy jest, nie ma co! Szkoda tylko waszego miasta! Pójdzie na dno jak Titanic.
Młode pokolenia dla Sulejowa,będzie z panem burmistrzem walczy o podwyżkę obniżając diety radnym. Ciekawe kto będzie składał wniosek. Burmistrz czy jego radni. ŻENADA!
ten przewodniczacy rady to bufon i zazdosnik,ze nie jest burmistrzem , wiele razy starowal zalosny facet
A co z placem po byłym przedszkolu przy ul,Piotrkowskiej.Chodzą słuchy ,że ma byc parking i park,trochę szkoda takiego ładnego placu na parking
Czy to jest prawda,że pan poseł kręcił głową jak po głosowaniu przewodniczący uzasadniał obniżenie pensji???
~do przodu (Gość) A kto wam broni jako stowarzyszeniu zakładać spółdzielnię, przetwórnię, szukać uczciwych inwestorów, wykorzystywać produkcję rolników wszak macie poparcie burmistrza ? A może kolejka linowa ? Zstąpcie z obłoków na ziemie i skłońcie burmistrza do dialogu, a nie dawajcie się wykorzystywać i manipulować. I tak już was mało zostało. Dialog i współpraca i uczciwe stawianie spraw wszystkim wyjdzie na dobre. Co jeszcze musi się wydarzyć w tym mieście, abyście otworzyli oczy ? lepiej wcześniej zapobiegać niż potem jako społeczeństwo mamy kolejny raz płacić za błędy i wypaczenia władzy. Ja zawsze miałem wątpliwości co do władzy, która nie mówi co chce zrobić za ile chce zrobić i kto to ma zrobić i o taki dialog chodzi. Wybieraliśmy przecież samorząd, a nie dyktaturę. Ustawodawca zapisał możliwość regulacji płacy wójta czy burmistrza przez radę i zrobił to w jakimś celu. Radni z tego zapisu skorzystali i tyle bo nie widzieli woli współpracy. Nagonka na radnych w gazetach opłacanych przez urząd z pieniędzy mieszkańców gminy takiej współpracy nie służy, ani w mojej ocenie nie wpłynie na wycofanie się tych radnych z tej uchwały. Dziwne, że burmistrz przez ostatni miesiąc tego nie zrozumiał, że wykopywane są rowy nie tylko pomiędzy nim i radnymi, ale także pomiędzy nim, a tymi, którzy go popierali. Po wyborach byłem pełen wiary i optymizmu, że nasz Sulejów i cała gmina ruszą do przodu. Po prawie roku widzę, że to niemożliwe. Szkoda bo to znowu może być stracony czas. Dochodzą do tego też obawy, że może to ktoś z zewnątrz tym wszystkim steruje, a pragnę przypomnieć jak to protestowaliśmy przed obcym przedsiębiorcą, który chciał nam narzucić narrację w wyborze burmistrza, a my okazaliśmy się solidarni. Przypominam wszystkim to nasz Sulejów, to nasza gmina, to nasz kawałek na tym globie i bądźmy za niego odpowiedzialni.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!