nie czasem nie wylewa za kołnierz tylko bez przerwy chodzi nawalony a nadgorliwych przechodniów też nie brakuje a jeśli karetka przyjechała po 15 min to pewnie była zajęta wizytą u podobnego klienta
Z tego co mi wiadomo nie było straży miejskiej i pogotowia dlatego, że akcja była zaplanowana.
A co dziesięciotysięczny pośpieszy z pomocą finansową. Tzn. że takich gości w PTB jest coś koło ośmiu sztuk.
To wyobraźcie sobie,że teraz każdy z przechodniów, widzących takiego delikwenta dzwoni po pogotowie ( które również,jest poinformowane - że to ustawka ).Blokada na linii jak nic.
a ja w zyciu juz nie pomoge juz nikomu, po primo to widac z daleka ze menel, wiec jak upadnie na twarz i sie udusi bedzie mala strata spoleczna, a po drugie primo to potem jak maja mnie po prokuraturach zamykac i jak skazanca przewozic na komende na przesluchanie to ja dziekuje
Zawsze i wszędzie człowiekowi pomoc jest potrzebna. Nieważnym jest czy jest w stanie upojenia alkoholowego lub nosicielem jakiegoś wirusa(tylko skąd mieć taką wiedze?)
97-300 - ciekawe co bys powiedział jak karetka byłaby zajęta przez takiego delikwenta, a pomocy potrzebowałoby Twoje dziecko.
a ja następnym razem zanim zadzwonię że komuś coś się stalo będę pytać epiotrkow czy to nie ukryta kamera?
hmm...ludzie...artykuł 162 Kodeksu Karnego mówi o tym, że należy udzielić pomocy...ale wy nie do końca wiecie co mieści się w tej pomocy...co wy po gimnazjum jesteście?? Wystarczy, że osoba która widzi człowieka nieprzytomnego itp. <nie zakładajmy, że odrazu ten ktoś jest pijany> zadzwoni po pogotowie, straż miejską, policję...nawet taki czyn mieści się pod udzielenie pomocy osobie potrzebującej...nie każdy ma kurs pierwszej pomocy...poza tym...~mis...co gdyby zamiast pijanego ktoś widział kogoś bliskiego z twojej rodziny który zasłabł i nie udzielił mu pomocy...z tego co się orientuję ludzie którzy pomogli temu studentowi nie zakładali wszyscy, że na pewno jest on pijany..więc o co ten szum...nie wiecie to się nie wypowiadajcie...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!