metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
janekk1985 ~janekk1985 (Gość)28.06.2013 00:30

rzadko się tutaj udzielam, ale dla mnie ten "reportaż" to delikatna przesada. ja rozumiem, że kto pije ten pije, ale kobieta z 0,16?? nazywając to niekulturalnie- n w trzy d- zamknąć i odebrać prawa rodzicielskie. Chociaż w sumie w Polsce jest wszystko możliwe...

00

pełnonocnik d/s alkoholowych OCET ~pełnonocnik d/s alkoholowych OCET (Gość)28.06.2013 03:33

w sztok pijana kobieta 0,16 promila, no faktycznie, ja pierdziu, co za pijuska ochlapuska alkoholiczka narkomanka feeee

00

wierny ~wierny (Gość)28.06.2013 06:04

nieno to juz przesada... znaczy to ze dopuki dzieci nie skoncza 18 lat zadne z rodzicow nie moze wypic nawet piwa bo go wsadza? wezcie sie lepiej za pijanych kierowcow lub pseudokibicow. no ale rozumiem straznikow prawa ,wola ganiac koty po piwnicach ...

00

zt ~zt (Gość)28.06.2013 08:15

W wakacje na wybrzeżu co drugi rodzic siedzi w ogródku z piwem .

00

luzik ~luzik (Gość)28.06.2013 10:58

Kolejny przejaw urzędniczo-policyjno-dziennikarskiego debilizmu.
Niech któryś z zatroskanych idiotów wskaże przepisy, na podstawie których osoba będąca rodzicem nie może spożywać alkoholu. No pokażcie, bucyfoły !!! To po pierwsze.
Walnijcie się w swoje puste łby i przysięgnijcie na własne życie, że od kiedy zmajstrowaliście sobie dzieciaki, żaden z was nie wziął alkoholu do ust !!! To, po drugie.
Po trzecie - nigdy nikogo nie zachęcam do żłopania gorzały, nikogo z pijących i nadużywających nigdy też nie rozgrzeszałem. Zawsze też uważałem, że gorzała oznacza tragedię dla bardzo wielu ludzi ...
No i sam piję mało, a nawet bardzo mało !!!

00

YARO ~YARO (Gość)28.06.2013 11:46

"luzik" napisał(a):
Niech któryś z zatroskanych idiotów wskaże przepisy, na podstawie których osoba będąca rodzicem nie może spożywać alkoholu. No pokażcie, bucyfoły !!! To po pierwsze.

nie wiem czy zauważyłeś/aś, ale te matki opiekowały się dziećmi będąc pod wpływem alkoholu. Tolerowanie takich sytuacji jest równoznaczne z tolerowaniem np. pijanych kierowców.
Oczywiście, że rodzic może się napić, a nawet upić. Na ten czas jednak zobowiązany jest zapewnić dziecku opiekę osoby trzeźwej, np. babki, dziadka, ciotki itp...(patrz kodeks rodzinny i opiekuńczy)
Chodzi o to, żebyśmy nie musieli czytać w prasie, że np. pijana matka późną porą wiozła w wózku nagie dziecko przy 20 stopniowym mrozie!
KAPEWU?

00

luzik ~luzik (Gość)28.06.2013 15:04

"YARO" napisał(a):
KAPEWU?

Co do meritum - to nie piszesz niczego, z czym się nie zgadzam.
problemem jest głupota pewnych ludzi, którzy rozdmuchują tego typu sytuacje i - jestem w stanie to udowodnić - sami tworzą jeszcze większą patologię. Patologię, pt. "zdrowy czynnik społeczny", patologię, która niejednokrotnie czyni większe szkody niż podpity rodzic.
Ci ludzie żyją z robienia innych "pijakami" oraz z rozbijania rodzin, I to jest obrzydliwe.
A prawdziwi przestępcy i prawdziwe łobuzerstwa - to ich raczej nie interesuje, bo podpita matka będzie siedzieć cicho (ze wstydu albo ze strachu). Bandzior natomiast może dać w mordę albo wywalić z roboty (lub załatwić wilczy bilet)>

00

MICHAU ~MICHAU (Gość)28.06.2013 15:32

ładne zdjęcie w tej informacji. Wódka na myszach. Jednak nie wiem o co ta awantura.. Jak mówią na zalesickiej: "Nic to pół litra w trzech". w tym przypadku to nawet w szescioro. Ja tez z domu na zalesicka na trzezwo nie wychodze. Nawet na trzezwo na ulice nie wyjeżdzam! boje sie o swoje zycie!

00

mi-hau ~mi-hau (Gość)28.06.2013 17:33

"MICHAU" napisał(a):
ładne zdjęcie w tej informacji. Wódka na myszach. Jednak nie wiem o co ta awantura.. Jak mówią na zalesickiej: "Nic to pół litra w trzech". w tym przypadku to nawet w szescioro. Ja tez z domu na zalesicka na trzezwo nie wychodze. Nawet na trzezwo na ulice nie wyjeżdzam! boje sie o swoje zycie!

Dobrze napisane. Polać mu wódki...

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga28.06.2013 20:01

"Al-Bundy" napisał(a):
W ogóle składnia niektórych zdań wzbudza we mnie podejrzenia, że chyba na Interakcjach powstały :)

W dwóch zdaniach powtarza się inny błąd:

Cytuję:
W mieszkaniu obecne była również

Ile promili miał autor tego tekstu?

"YARO" napisał(a):
nie wiem czy zauważyłeś/aś, ale te matki opiekowały się dziećmi będąc pod wpływem alkoholu.

Ty pewnie nie doczytałeś, że w 2 z 3 opisywanych przypadków w mieszkaniu była osoba trzeźwa, opiekująca się dziećmi, więc interwencja policji była zbędna. Poza tym skoro osoba mająca 0,16 promila alkoholu może, zgodnie z obowiązującymi przepisami, prowadzić samochód, motocykl czy tramwaj, to dlaczego niby nie może opiekować się własnym dzieckiem w swoim własnym domu?

Komentarz był edytowany przez autora: 28.06.2013 20:04

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat