ten temat pokazuje że trynkiewicz to jest pikuś przy innych mordercach którzy chcą mu wymierzyć sprawiedliwość
a za przepisy trzeba podziękować rządzącym i tym co ich wybrali. w studio brakowało tylko wałęsy,zainkasowałby sobie przecież 50tys.zł za występ ...
Weź obetnij wszystkim chłopom (...), bo dopóki je mają, to każdy z nas jest potencjalnym przestępcą. A kobitom trzeba zasznurować, bo nie wiadomo, kiedy mogą stać się nierządnicami.
Taka jest ta twoja logika.
Pamiętam, że JKM w jednej z wypowiedzi wspominał, że kiedy był posłem to bardzo chciał się dowiedzieć, dlaczego przestano wykonywać karę śmierci, i kto konkretnie odpowiada za wprowadzenie moratorium. Mimo usilnych starań nie dowiedział się. Podsumował to mniej więcej tak, że skoro wprowadza się jakieś prawo, ale nie można się dowiedzieć, kto za nie odpowiada, to tak właśnie działa masoneria. Może coś w tym jest? Co stoi na przeszkodzie polsatowskim reporterom, by się dowiedzieć, kto dokładnie za to odpowiada? Mogli przyjechać do Piotrkowa i zrobić szopkę, a tej podstawowej przecież informacji nie mogą przedstawić? Wszak wszystko rozbija się o karę śmierci. Gdyby jej nie zawieszono, dziś nie byłoby w ogóle tych burzliwych dyskusji.
Cała wina w tej sprawie jest po stronie Państwa, jako instytucji. To posłowie, ministrowie,premierzy i prezydenci zawinili. To oni podjęli decyzje o amnestii, to oni wprowadzili moratorium na karę śmierci.To oni tworzą ( bądź udają, że nie ma problemu) co chwila kulawe prawo,i obracają się ( i całe społeczeństwo)w paranoicznych przepisach. Tworzą tysiące kalekich ustaw, nikt już tego bałaganu nie kontroluje. A później społeczeństwo ma problem, taki jak z Trynkiewiczem. Dobrze powiedziała wczoraj w programie prof.M. Płatek, "prawo to nie moda, która co chwile się zmienia, bo komuś się tak widzi czy inaczej". W chwili obecnej stworzyli następnego potworka, czyli ustawę którą chcieli na siłę objąć m.in. Trynkiewicza i kilku innych podobnych przestępców. Ale ta ustawa to kolejny bubel. Groźny dla wszystkich obywateli. Kąpiel z Trynkiewiczem się już wylała. I za 3 tygodnie będzie zgodnie z prawem wolnym człowiekiem... Pytanie tylko (retoryczne), czy kara którą odbył, była adekwatna do czynu, który popełnił.... Za zabójstwa, jakie popełnił, tylko jedna kara jest adekwatna do czynu-- kara śmierci.Ale to już przeszłość.....
Jeden bubel prawny sprzed lat, tzn. niezamieszczenie w KK kary dożywocia, spowodował kolosalny problem. Parlamentarzyści to wasza wina!
Na marginesie - jeśli ktoś nie czytał, polecam książkę Eugeniusza Iwanickiego "Proces szatana?", wydaną w 1990 r.
Mam nadzieje, że dziennikarze nie dadzą mu spokojnie żyć bo przecież jak wyjdzie to nie jest już chroniony. Niech stanie się "celebrytą" wtedy przynajmniej będziemy wiedzieć jak wygląda, gdzie przebywa, co robi. Jeśli nasza władza nie chce chronić nas, to niech trzecia władza weźmie sprawy w swoje ręce. A tak po za tym ja oglądałam uważnie program i jestem pewna że pani Radziszewska podała gdzie jest dla niego mieszkanie a redaktor powtórzył to jednak szybko to umilkło. Niestety nie zapamiętałam nazwy, może ktoś też to usłyszał? a może gdzieś jest jakaś powtórka?
Wszyscy gadają żeby się tylko pokazał a do zabija, ciekawe kto się odważy, nie bądźcie już tacy odważni bo nikt na niego ręki nie podniesie, kto by chciał sam siedzieć w wiezieniu
ta łachudra nigdy i nigdzie nie zazna spokoju,prędzej czy później ktoś go skojarzy i wyda,wtedy ludzie zgaszą go.
uczeń jak olewa szkołe -bach i kurator zle zaparkujesz bach mandat -zabijasz dzieci i jesteś psycholem ,25lat i dalej możesz zabijać ot nasz kraj ....
Zwracam uwagę na czas wprowadzenia owego moratorium - przypadał na przemiany ustrojowe, kiedy luminarze dawnej władzy i związany z nim aparat bezpieczeństwa nie wiedział, czy po tym jak opozycja solidarnościowa przejmie władzę nie zerwie umów okrągłostołowych i nie pociągnie do odpowiedzialności komunistycznych zbrodniarzy. Dla wielu aparatczyków, na czele z kierownictwem komunistycznego państwa oznaczałoby to śmierć, stąd starania o moratorium.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!